Påskknall av AFC Eskilstuna

Påskannandagen var AFC Eskilstuna på besök i Göteborg där hemmalaget IFK väntade på Gamla Ullevi. En match där AFC visade upp glädjande kämpatakter, stort krigarhjärta belönades med en poäng. Resultat: IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 1 - 1 (0-0)

Matchen började med ganska jämt spel i början. Sedan tog IFK över spelet under resten av halvleken. Några farligheter skapade man, men försvarsspelet var lysande idag.

Andra halvlek var bara 5 min gammal när ett högerinlägg rann rakt igenom AFC försvaret  till till en fristående Glenn Hysèn som kunde dundra in 1-0 fråm 12 meter.
AFC tappade dock inte modet på något vis utan hade flera fina spelvändningar. Bl.a. hade Thomas Pirmayr ett dundrande långskott någon decimeter utanför stolproten

I mitten på halvleken kom belöningen, en långboll upp på IFK:s planhalva där deras Emil Salomonsson fick bollen för långt ifrån sig och Buya Turay kunde "sno" den och
ensam sprinta mot IFK målet Iskallt rullade Mohammed Buya Turay in bollen i ena burgaveln och kvitteringen till 1-1 var ett faktum.

Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson tog Salomonsson i försvar efteråt.
Det är så klart Emil som gör ett misstag, men alla har rätt att göra misstag.
 "Större spelare än Emil har gjort misstag, i övrigt tycker jag att han kanske var vår bästa spelare. Han gjorde en briljant match i övrigt".

En riktigt stor chans hade IFK efter kvitteringsmålet men Tim Erlandsson kunde avvärja genom en riktigt snygg kanonräddning med sin vältajmade utrusning.
AFC var inte heller utan chanser till ett segermål, några lägen var riktigt bra.

En poäng var storartat av grabbarna där alla svarade för ett fint jobb, även om det blev mycket försvarsarbete.
Buya Turay och spelmotorn Anel Raskaij var dem som fick mest beröm av Cmores speaker. Beröm skall alla ha skulle jag vilja påstå.

Domare: Patrik Eriksson
Publik: 10116