Patrik Arnesson på Forza Football: ”Blandade känslor”

Patrik Arnesson på Forza Football: ”Blandade känslor”

SvenskaFans tog ett snack med Patrik Arnesson på Football Addicts, företaget som tagit fram ”Forza Football” som vann Guldskölden för bästa sporttjänst/app 2016.

Forza Football gick om SVT TextTV, som vann 2015, och kammade hem sin första titel i tävlingen Guldskölden. Men det var en knapp seger med endast tre procent. Vi fick tag i Patrik Arnesson, VD på Football Addicts.
 
Grattis till Guldskölden, den klassiska sportfrågan, hur känns det?
– Det är lite blandade känslor faktiskt. Väldigt kul att vinna så klart, men tragisk att vi bara är marginellt bättre än TextTV, en plattform som sett likadant ut i snart 40 år. En klar signal att vi måste förbättra vår app ännu mera.
 
Vad gör Forza Football till den bästa appen/sporttjänsten?
– Jag tror det är att vi alltid försöker bli bättre. Vi vill bli snabbare, få bättre data och skapa en bättre produktupplevelse för användarna.
 
Hur kan ni bli ännu bättre?
– Vi ska bli ännu snabbare på att leverera information. Vi ska ha fler ligor med en träffsäkrare data. Sen ska vår app bli ännu enklare att använda.
 
Ni samlar även data i er app från sportfans, något spännande ni kan bjuda på inför EM?
– Vi har precis gjort en stor undersökning ihop med The Guardian. Vi har frågat våra användare i alla EM-länder inför turneringen. En del kul fakta kom fram. Frankrike är favorit att vinna titeln med 23%, sen kommer Tyskland med 21%. 13% tror att Portugal blir trea, medan endast sex procent tror på Spanien. I allmänhet kan man säga att befolkningen i de olika länderna tror hårt på sina landslag. Till exempel tror 45% av britterna att England når finalen.
 
Hur ska ni fira segern i Guldskölden?
– Vi kommer att åka till Frankrike på söndag och jobba där nerifrån i två veckor. Självklart blir det en hel del fotboll på plats.
 
Här hittar du undersökningen Forza Football gjort ihop med The Guardian.

Christian Arvidsonchristian.arvidson@svenskafans.com@mr_morran2016-06-10 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans