Magnus Pehrsson: "Dessa spelare passar inte in"
Magnus Pehrsson här i samråd med Carlos Banda. Dessa två jobbar nu intensivt med resten av tränarstaben med grunden inför nästa säsong.

Magnus Pehrsson: "Dessa spelare passar inte in"

En rak och ärlig intervju med manager Magnus Pehrsson lades upp på DIF.se i eftermiddag. Vilka spelare Djurgården tror på till nästa säsong och hur förberedelserna ser ut var två av ämnena han pratade om.

"Väldigt roligt för hela föreningen. Framför allt för de yngre som varit med hela vägen." säger Magnus Pehrsson i en intervju till DIF.se

U21-mästare
Djurgårdens U21 vann i tisdags finalen mot Elfsborg något som Magnus Pehrsson tror kan lyfta Djurgården till en ny nivå. Igår torsdag hade Djurgårdens A-lag sin sista träning för säsongen. Ett enklare pass på Lidingö innan alla drog iväg på diverse semesterresor utomlands. Kvar i Stockholm blir dock tränarteamet som i två veckor till ska lägga grunden inför nästa säsong.

"-Det har varit mycket jobb hela tiden. Nu är det en ledighet där jag ska bli pappa för andra gången" säger Magnus Pehrsson till DIFTV.

Enskilda samtal
Innan spelarna tog ledighet hade Pehrsson samtal med enskilda spelare. Både roliga och mindre roliga samtal. Till Kasper, Joona och Daja har Magnus berättat vad som krävs av dem till nästa säsong. Bland de mindre roliga samtalen hör till spelarna som inte ingår i Djurgårdens planer. 

Johan Oremo
- Har haft en knölig säsong, men tycker inte han passar in i det sättet jag vill spela.

Yosif Ayuba
- Fått väldigt lite speltid i både A-lag och U21. Behöver få det.

Jani Lyyski
- Har spelat mycket, men har inte de egenskaper som jag tycker krävs av en försvarare.

Kennedy 
- Samma som Oremo. Trots en till vissa delar bra säsong är han inte forwarden jag söker.

Ärlighet rätt väg att gå
Det är ännu oklart hur framtiden för dessa spelare ser ut. Enligt Pehrsson kommer det diskuteras fram en lösning, helst försäljning eller lån till annan klubb. Han tror att ärlighet är rätt väg att gå inför det kommande lagbygget.

"Jag tror det är bättre för spelarna att få höra sanningen. Det här har ändå en vana att läcka i media. Bättre att ge vår egen version" säger Pehrsson till DIFTV.

Nahir Oyal presenterad
Till nästa säsong har Djurgården redan några spelare klara, och fler ska in. Senast i raden att presenteras är Nahir Oyal som blev klar redan i somras. Principen en spelare ut, en spelare in stämmer inte riktigt längre.

"Det är inte hela sanningen. Vi tittar aktivt och försöker jobba fram lösningar på nya spelare" säger han till DIFTV.

Återstår att se exakt vilka spelare som i den närmaste framtiden skriver på för Djurgården. Håll koll på vår Silly Season-sida för de senaste ryktena. 

Gustaf NilssonGustaf.F.nilsson@gmail.com@guragel2011-11-04 17:35:00
Author

Fler artiklar om Djurgården