Peter Gwargis klar för Malmö FF

Peter Gwargis klar för Malmö FF

Det har varit på gång länge, men nu är det klart. Peter Gwargis blir MFF-spelare.

Peter Gwargis, 20 år, debuterade redan som 17-åring i Jönköping Södra och har spenderat de tre senaste åren i Brighton & Howe Albion, där han mestadels har huserat i U23-laget men han har även gjort tre framträdanden i A-laget. Nu har han skrivit på för 3,5 säsonger med Malmö FF.

Gwargis är en offensiv mittfältare med fin vänsterfot och MFF:s sportchef Daniel Andersson säger bl a till mff.se: "Peter slog igenom när han var väldigt ung så det är en spelare som vi har haft koll på ett bra tag. Det vi har sett och hört från hans tid i England har varit positivt. Han är en väldigt spännande spelare med bra speluppfattning som är skicklig på att vika in och komma till avslut med sin fina vänsterfot."

Peter Gwargis kommenterar på mff.se: "Jag är otroligt glad och stolt över att skriva på för en klubb som Malmö FF. Är man från Sverige så vet man vilka Malmö FF är. Det är den största klubben i Sverige med många titlar och lång historia. Det finns en vinnarkultur här som jag känner igen mig i och brinner för. Jag kommer att försöka bidra med min kreativitet och mål och assist i den sista tredjedelen."

Peter Gwargis är spelklar den 15 juli och kommer att bära tröjnummer 21.

Varmt välkommen till Mesta Mästarna, Peter!
 

Pontus Kroon2021-06-04 16:16:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?