Påskbergsvallen, 2023-09-03 17:30

Varbergs BoIS - Brommapojkarna
4 - 3

"Pinsamt. Uselt. Förödande." - Kort matchrapport efter matchen mot Varberg.

"Pinsamt. Uselt. Förödande." - Kort matchrapport efter matchen mot Varberg.

4-3 slutar matchen mellan Varbergs BoIS och BP. Finns inte tillräckligt med ord att beskriva besvikelsen.

Pinsamt. Uselt. Förödande. 

Jag vill inte skriva mycket mer än så. Vi ger bort 3 poäng i en match som vi definitivt ska vinna. Misstag efter misstag som blir förödande för att säkra ett kontrakt till nästa år. Man hade hoppats att laget skulle gå samman inför dagens match och utföra den med lugn och säkerhet. Istället ser stora delar av laget ut som yra höns och låter Varberg få utdelning på nästan varje chans. Backlinjen är under all kritik medan offensiven skärpte till sig i dagens match, en riktig kontrast till hur det sett ut tidigare under säsongen. 

Spelarbetyg för dagens match vill knappt gå in på men här kommer en grov genomgång - alla kommer inte hålla med men är min spontana känsla efter slutsignal.
Denna gång kör vi på 1-3 betygssystem: 
1: Underkänd
2: Helt ok/godkänd. . 
3: Bra


1.
Hägg-Johansson: Usel. Släpper in för enkla mål, fär dålig på utrusningarna, och kan inte spela med fötterna. In med Sidklev för resten av säsongen, tack. 

Löfgren: Ingen debut att komma ihåg. Såg inte självsäker ut försvarsmässigt ut och imponerande inte med spelet med fötterna. 

Sögaard, Heggem, Jelassi: Misstag, osäkerhet, och oskärpa från alla 3. 

Odefalk: Hittade ytor bakom Varbergs mittfält flera gånger men för slarvig i sista tredjedelen. Gör egentligen mycket bra med boll på mitten, men saknar kvalitén nära straffområdet som behövs i denna match och slarvade bort för många bollar, därefter underkänd. 

2
Leach Holm: Gör det bra offensivt och bidrar som vanligt med fina passningar. Slarvig defensivt vilket bidrar till ett av de insläppta målen och känns som mittfältet lämnades öppet för många gånger. Lutar åt underkänt men tillräckligt bidragande offensivt i min mening. Gör assist till 2-3.

Pettersson: Egentligen en av hans bättre matcher på länge. Hittade fina ytor på kanterna, såg hungrig ut men lyckades inte hitta målet. Assisterar 0-1 målet. 

3
Jensen: Väldigt inspirerande match från Jensen. Visade väldiga kvalitéer och hunger offensivt. Hittade ytor centralt i planen och var viktigt i uppbyggnadspelet samtidigt som han var skarp i sista tredje delen också. 

Inoussa: Första Allsvenskan starten för Inoussa och imponerar väldigt mycket i mina ögon. Snabb, teknisk, och skarp. Exakt vad vi behöver offensivt. Gör ett otroligt fint mål till 2-3.

Ackermann: Gör 0-1 och fortsätter imponera på mig. Jobbar hårt åt båda hållen och visar alltid på stark vilja att vinna tillbaka bollen för att sedan enkelt spela vidare bollen. Krånglar oftast inte till det. 

Ingen av avbytarna gjorde något av större värde. 


Hoppas landslagsuppehållet bidrar till ett mer samspelt lag och att vi återstartar mot Göteborg med mer hunger och skärpa. Varje poäng är avgörande framöver och vi har inget enkelt schema att beta av. 
All credd till de supportrar som tog sig hela vägen till Varberg idag - ni förtjänade mycket mer.

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-09-03 20:54:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna