Poängtapp mot Syrianska FC på hemmaplan

Söndagens hemmamatch mot gästande Syrianska FC blev en sällan skådad djupdykning av hemmalaget. Gästerna dominerade från början till slut och AFC får vara mer än nöjda med en poäng. Resultat: AFC United - Syrianska FC 0 - 0

Matchen började med ett övertag för SFC som skulle visa sig bestå under hela matchen. Farligaste chansen hade SFC på en hörna i 20:e min där bollen gick precis utanför stolpen.
När Omar Eddahri knuffades in i skyddsräcket och skadade foten och tvingades bryta matchen försvann det lilla anfallsspel AFC hade innan Omars otur.
I 40:e min tvingades hemmamålvakten Josh Wicks till en fin tipp på ett bra Syrianska FC avslut.
Ett avslut på mål av Syrianska FC och noll avslut av AFC var den magra skörden under de första 45 minuterna.

Fortsatt press från gästerna även i andra halvlek. Josh Wicks i målet fick leka räddande ängel ett par gånger då SFC lyckades träffa målet. Dejan Garaca i SFC målet behövde
inte anstränga sig över hövan då AFC inte fick till något avslut på 96 min spel. När hände det senast?
Statistik: Skott från SFC 14 utanför och 2 på mål. AFC har 0 i bägge kolumnerna. Även hörnorna gick i stor stil till gästerna 12 mot 3 för AFC.

Två spelare utmärkte sig AFC, Josh i målet var på alerten matchen igenom. Mittbacken Daniel Jarl var i stort sett prickfri och belönades också som AFC:s
bästa spelare denna råkalla söndagseftermiddag.
Tror att de flesta AFC:arna både på plan och på sidan vill glömma denna match fortast möjligt.
Nu ser vi fram emot matchen mot Ängelholms FF på bortaplan inkommande söndag.

Domare: Magnus Lindgren
Bollpojkar: AFC P-03