Polisbesök efter måljubel
Det var denna tweet som behövde följas upp

Polisbesök efter måljubel

När man inte får se matchen på läktarplats blir det TV-soffan. Möjligtvis medför detta förändrade beteende osäkerhet i diverse trapphus i Söderort.

Mitt under matchen dök det upp en tweet i mitt flöde som fick mig att skratta till. En tweet och en händelse som onekligen behövde följas upp.

Klas, besök av ordningsmakten alltså?
- Haha, ja! Vi satt här tre stycken och tittade på matchen. Plötsligt knackade det på dörren och min fru går och öppnar. Jag hör att de pratar där ute i hallen men känner inte igen rösterna. Min kompis i soffan säger att “Du, det är snuten” varpå jag går ut till hallen jag med. 

Vad trodde de pågick?
- Någon av grannarna i trapphuset hade ringt polisen då de trodde någon for illa. Det här var strax efter att Rodic gjort 2-1 som de kom på besök så jag vet inte om de ringde redan vid 1-0. 

Klas berättar vidare att de fyra poliserna ganska snart själva insåg att det inte handlade om pågående våld utan att det var derbysöndag i söderförort. Poliserna förklarade att de ändå gärna ville se sig omkring för att säkerställa att allt var som det skulle.

- Jag tycker att det är bra att de kollar upp sånt här, så självklart fick de gå ett varv. Där satt vi i våra matchtröjor, käkade Bajenpizza och drack Huski och Gränges.

Vänta va? Gjorde ni det?
- Ärligt, så här i coronatider måste man verkligen ta varenda tillfälle i akt att göra det så mycket bajen som möjligt så ja. Här satt vi och vrålade.

Efter att två poliser gått ett varv i lägenheten, önskat lycka till i matchen och sen knallat därifrån kunde Klas och gänget fortsätta titta.

- Så jäkla skön seger. Jag tycker att vi gör en riktigt bra första halvlek. Jag gillar det jag ser i Astrit Selmanis ledarskap. Bara sättet han såg att ta snacket i ringen innan matchen drog igång är något jag saknade

- Och Amoo sen, vilket mål han gör! Hoppas, hoppas att vi hinner få se honom spela från läktarplats för fortsätter han så här lär han inte bli långvarig hos oss.  Den andra halvlek startar på sämsta tänkbara sätt där med deras tidiga kvittering och Rodic mål kom oväntat men väldigt lägligt. 

Var det då ni vrålade till er polisen tror du?
- Kan mycket väl ha varit så, skrattar Klas.

Hur firade ni segern?
- Vi drog till arenan direkt efter matchen. Vi stod vid Kepsgrillen när spelarbussen lämnade. Det var så skönt att få skrika Bajen och bara se spelarna åka förbi, om än bara för 30 sekunder. 

Tusen tack för pratstunden. Hoppas att vi snart får mötas i vimlet!
- Tack själv. Ja, det hoppas vi verkligen! 
 

Pernilla Olsson2021-03-07 17:25:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!