Rimnersvallen, 2024-06-23 15:00

Oddevold - Degerfors
1 - 1

Positiv trend i Superettans formtabell

Positiv trend i Superettans formtabell

Det blåser positiva vindar kring Degerfors IF, förutom en positiv trend där vi fått resultaten med oss kommer Erik Lindell tillbaka. En omtyckt karaktärspelare med ett rymligt röd-vitt fotbollshjärta. Och snart öppnar sommarfönstret, och vem vet, kanske dyker det upp fler återvändare.

Omgång 12 i Superettan är komplett och då återstår två matcher innan sommaruppehållet. Degerfors, på en hedersam andraplats i tabellen, har en positiv trend och toppar tillsammans med Sandviken tabellen baserad på Superettans formtabell de fem senaste omgångarna. Tränarna har hittat nycklarna till att formera ett lag som levererar.
Från matchen senast mot Skövde, som var relativt jämn, tar vi med oss tre poäng och två härliga mål, som tagna direkt ur instruktionsboken. En bra insats av de rödvita supportrarna är också värt att nämnas. Nu väntar två matcher mot lag som är nykomlingar i årets Superetta, IK Oddevold och ett Sandvikens IF, som efter senaste omgången placerar sig på en överraskande kvalplats.
För Degerfors del är nästa anhalt västkusten och Rimnersvallen i Uddevalla. Arenan var VM-arena 1958 och är IK Oddevolds hemmaplan. Föreningen bildades 1932 och har spelat en säsong i Allsvenskan, 1996, där de bl.a. mötte Degerfors och nådde oavgjort i ena mötet och förlorade det andra. Torbjörn Nilsson, en av Änglaikonerna, har tränat IK Oddevold, och det har även Roy Hodgsson, Gunnar Gren och L.O. Mattsson , som även har ett förflutet i Degerfors IF. Bland tränarna noterar jag även en Håkan Hansson, 1978-79, men dementerar bestämt att jag har haft ngt med IK Oddevold att göra. Jag la ner fotbollskarriären redan innan jag skaffade moped.
Nu är IK Oddevold tillbaka i näst högsta serien efter att ha varit nere i division två och vänt. Plats tolv i tabellen med två poäng de senaste sex matcherna är väl inget som förskräcker, men fotbollen är sällan förutsägbar.

Önskar alla läsare en GLAD MIDSOMMAR!

Håkan Hansson 2024-06-20 10:06:00
Author

Fler artiklar om Degerfors