IFK Norrköping - Varbergs BoIS
0 - 1

Premiär! Bryt ihop och kom igen - Spelarbetyg.
Curvan!

Då var dagen äntligen här och IFK har inlett säsongen 2022. Tyvärr inleddes säsongen med en bitter 0-1 förlust mot gästande Varberg.

Första halvlek ägdes till stor del av hemmalaget. Med det sagt saknades det inte chanser för gästerna Varberg. Två nickar hotade nollan för Oscar Jansson i första halvlek. IFK saknade inte heller dom chanser, men det lilla sista saknades för IFK. Mot slutet av första halvlek tryckte IFK på rejält för ett ledningsmål. En nick räddades på mållinjen och Levi hade ett skott i ribban. Första halvleken slutade 0-0.

Andra halvleken bjöd upp till i stort sett samma dans som i den första halvleken. Mycket av spelet ägdes av IFK. Skillnaden var att i denna halvlek lyckades Varberg kontra in ett ledningsmål, som sedan visade sig blir matchens enda mål. IFK försökte få till en forcering men lyckades inte riktigt hitta rätt i anfallsspelet. I slutet av matchen blev det en straffsituation där Nyman kunde fått med sig en straff, enligt Nyman själv sparkar Varbergsspelaren bort både boll och fötter på honom. Gästerna förstör premiärfesten för IFK och tar med sig 3 poäng hem till Varberg.

Sett till matchen är slutresultatet en aningen konstigt. Visst, IFK äger i stort sett hela matchen men som så många gånger förr så saknas slutprodukten. Tyvärr en premiär och glömma. Bryt ihop och kom igen. Det blir såklart en prestation som måste utvärderas, precis som alla andra. Jag tycker dock överlag att IFK gjorde en bra match. Målen saknas ju dock.....och mål vinner matcher osv.

-------------
Oscar Jansson - Sätts på prov i en del situationer. Men överlag är han rätt ostörd i målet. Släpper en boll i mål. (2)

Linus Wahlqvist Egnell- Stabil är ordet jag använder för att beskriva hans spel ikväll. Dirigerar försvaret väl. Gör sitt jobb. (3)

Filip Dagerstål- Känns så trygg i sitt spel. Det är skönt och se. Lär såklart bli viktig för IFK fram tills den 30 juni. Utgår tyvärr med blodstänk på tröjan och ett förmodat jack i pannan i början på andra halvlek. Ersätts av Theo Rask. (3)

Godswill Ekpolo- Otroligt stark i återerövringen av boll för IFK. Gör en bra match och vill gärna hjälpa till offensivt med sitt spel. (3)
---------------------------
Jakob Ortmark- Fungerar bra på mittfältets centrala delar. Transporterar bollen bra, ibland blir det dock lite för "tippy - tappy"- spel , sett till kvällens match. Är och kommer vara en av Pekings viktigaste spelare enligt mig, det tycker jag märks redan nu. (3)

Ishaq -Högt upp i plan, på mitten och nere backlinjen- där kan ni hitta Ishaq. Han är alltså överallt känns det som. Är såklart otroligt nyttig för IFK ikväll. (3) matchens IFK:are.

De Brito -Gör ett bra jobb både offensivt och defensivt. Bidrar med fart och ett bra närkampsspel matchen igenom. Blir utbytt i den 70:e minuten. Hade önskat en lite mer träffsäker vänsterfot. De Britos inlägg ikväll har lite mer att önska, enligt mig. (3)

Daniel Eid
- Känns lite osäker. Försvinner en del från matchen. Dock kan det bero på att mycket av IFK:s etablering av spel kommer från vänsterkanten. Blir utbytt av Norling i den 70:e minuten. (2)
Jonathan Levi- Blir tätt markerad av spelarna i Varberg. Men hittar ändå in i matchen. Är nyttig i spelet men hittar inte riktigt fram till klara målchanser. Visserligen hade han ett skott i ribban i första halvlek, men det blev inget med det… Han är dock ständigt involverad i andra halvlek men kommer inte enda fram, tyvärr. (2)

Christoffer Nyman - Ni vet, han springer och springer. Han tar emot stryk och ger stryk. Kaptenen gör en bra match. Är väldigt nära ett mål men bollen nickas undan på mållinjen. Skulle han ha haft en straff? Enligt han själv, en 50-50 situation. Men det skulle såklart inte behövas en straff för att sätta dit ett mål ikväll. (3)

Ari Skúlason- Startar på vänsterytter position i anfallet. Han faller dock ner ibland i form av en "tia". Avslutar matchen i backlinjen när IFK söker en forcering. (2)

Theo Rask - Missar i närkampsspelet när Varberg tar ledningen med 1-0. Blir sedan utbytt igen i den 76:e minuten för Lucas Lima. Ett taktiskt drag från Norling. På presskonferensen efter matchen var Norling tydlig med att Theo inte byttes ut pga. misstaget som ledde fram till segermålet. Norling blev också en aningen irriterad runt frågorna om Rask. Vi kan inte älta detta mer, sa han till presskåren. Det är väl en match som både Rask och resten av laget vill glömma. Misstaget kostar dock 3 poäng idag. Jag tycker dock inte Rask personligen ska lastas för någonting. Men sett till insatsen blir det tyvärr en insats som inte kan godkännas (1)

Eman Markovic
- Kommer in i den 70:e minuten. Lyckas inte färga matchen direkt. Har ett par fina genombrytningar. Som resten av laget så fattas det lilla extra i avsluten. (2)

Maic Sema
- Har en del boll, men lyckas inte hela vägen. Jag tycker dock Sema är otroligt nyttig för IFK när han kommer in matchen. Han blir en uppspelspunkt och är bra på att hålla bollen vid sina fötter. (2)

Lucas Lima - betygsätts ej pga. för några minuter på plan.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-04-03 20:32:53