Premiärförlust på Domnarvsvallen mot IK Brage
Premiärskytt blev Filip Rogic. Fick även hemmalagets pris som AFC:s bäste.

Trots en bra andra halvlek blev det förlust med 2 - 1 (2-0) Nära poäng var det i slutminuterna!

Härligt sommarväder var det när hemmalaget Brage IK och AFC United drabbade samman. AFC inledde med ett vackert anfall efter 5 min där Filip Rogic avslut smet precis utanför bortre stolpen. Mer Brage blev det vartefter tiden gick och i 15:e min förorsakar vi en onödig frispark en decimeter utanför straffområdet. Amor Layounis frispark träffar muren och styrs in otagbart vid närmsta stolpen. Kändes lite snopet just då.

Repliken bara minuten efter 1-0 målet hade Omar Eddahri en riktig mörsare på helvolley som dock gick över Peter Rosendahls hemmamål. Lite mera Brage var det under resten av halvleken. Man hittade en framkomlig väg på sin vänsterkant. Filip Rogic var dock framme i 27 min med ett avslut, dock över målet. I 32:a min rullade man upp AFC:s högersida och Patrik St Cyr kunde bredsida in 2-0 förbi en utrusande Josh Wicks. En halvlek som inte bjöd på något skönspel. Hemmalaget körde sina tradionella långbollar och AFC försökte spela sig fram med inlägg från kanterna. 2-0 ledningen var rättvis, kanske ett mål för stort.

Andra halvlek började med jämt spel även om Brage kom fram på sin vänsterkant. AFC kom dock i gång mer och mer och hade ett litet övertag fram tills kvarten kvar, Då var det inte tal om övertag längre, utan en enveten press mot hemmamålet. Brages långbollar höll på att resultera i mitten av halvleken då man återigen fick fritt fram på sin vänsterkant. Joshua Wicks gjorde en väl avvägd utrusning och kunde avvärja farligheten.

Hur många målchanser vi radade upp tappade vi räkningen på. Det skulle dröja ända till 93:e min innan vi fick in bollen. Ett kanonmål av Filip Rogic som i högerytter position drog iväg en snygg stramare i bortre krysset, utan chans för Peter Rosendahl, trots att han är lång. I 94:e min hade AFC en jättechans från 5-6 meters avstånd då Alex Pereira slog ett perfekt pass in i boxen. Tyvärr lyckades vi få avslutet utanför målramen, ett 2-2 mål hade inte på något sätt varit orättvist.

Skall någon harangeras förutom Filip Rogic så är det mittbacken Robert Åstedt som går från klarhet till klarhet. På läktaren satt en sjuk Linus Smedjegården och Alex Santos. Özcan Melkemichel var lite besviken på att gameplanen inte höll i första halvlek. Det var först sista halvtimmen vi kände igen AFC från träningsmatcherna. Nu väntar BK Forward hemma på Skytteholms IP inkommande söndag 27 april Avspark 17.00

Domare: Namik Idrizovic --- Publik: 1510

Startelvan: Joshua Wicks (K) - Jesper Carlsson - Alex Pereira - Omar Eddahri (68) - luca Gerbino Polo - Robert Åstedt - Filip Rogic - Eberson Silva (56) - Omar Jawo - Joakim Alriksson - Yago Baggio ( 77)

Ersättare: Pilip Vaitsiakhrovich Mv. - Ricardo Gray (68) - Rinor Nushi - Juan Hervias - André Österholm - William Rodriques (77) - Ben Everson (56)