Premiärpoäng blev det mot Mjällby
AFC:s Rabi Elia blev målskytt i SE premiären

Onsdagskvällens match mot Mjällby AIF var premiär i Superettan för dagens AFC United. Matchen på gamla anrika Strandvallen (byggår 1953) blev en spännande historia där hemmalaget kunde kvittera i slutminuterna. Resultat: Mjällby AIF - AFC United 1 - 1 (0-1)

En försiktig början under första kvarten. AFC hade matchens första avslut på mål i 19:e min genom Othmar El Kabir. Svar kom per omgående från MAIF genom Kwame Bonsu i 20:e min, Josh Wicks räddade avslutet.
Bara min. senare kom AFC på nytt i anfall och Rabi Elia blev AFC Uniteds första målskytt i SE då han överlistade "gamlingen" Mattias Asper i hemmamålet. En vacker frispark och tiden var 27 min. I den 40:e min hade Omar Eddahri ett avslut på mål som Asper dock kunde avstyra.
En rättvis 0-1 ledning i halvlek var det.

En bra AFC början på andra halvlek, Joakim Alriksson och Othmar El Kabir hade båda avslut på mål, Asper kunde dock avvärja båda skottförsöken.
I mitten (68 min) på halvleken gjorde tränarna Özcan & Ivan ett defensivt dubbelbyte då "Nuri" ersattes av Robert Massi och "Kimmen" Alriksson fick lämna över till försvararen Juan Hervias

Inbytte skyttekungen Marcus Ekenberg var framme med ett par avslut innan MAIF:s Hampus Bergdahl lyckades överlista Josh Wicks i målet i den 87:e min.
Othmar El Kabir lämnade med min kvar till Chidi Omeje i ett sista försök att få in ett segermål.
Luca Polo hade chansen i 93:e min men det ville sig inte, Asper kunde rädda avslutet.

En poäng på bortaplan mot ett lag som tillhör en av många seriefavoriter får anses som en mycket bra prestation.
Dömde gjorde göteborgaren Magnus Lindgren inför 1430 åskådare.
Nu väntar match hemma på Skytteholms IP i nästa omgång. Norrortsderby direkt är det som gäller då måndagkvällens gäster är Täby laget IK Frej.

Startelvan mot Mjällby
Uppställning: 4 * 4 * 2
Målvakt: Joshua Wicks (K) -  Filip Rogic - Omar Jawo - Rinor Nushi (68) - Linus Smedjegården - Rabi Elia - Denis Vienna da Silva - Joakim Alriksson (68) - Omar Eddahri - Othmar El Kabir (89) - Luca Polo
Ersättare: Målvakt: Philip Vaitsiakhorich - Andrè Österholm - Chidi Omeje (89) - Yussuf Saleh - Robert Massi (68) - Juan Hervias (68) - Haris Cirak