Presskonferens: Inför Malmö FF - Celtic

Presskonferens: Inför Malmö FF - Celtic

Himmelriket var på plats på stadion när MFF inför Champions League-mötet mot Celtic, kallade till presskonferens. Åge Hareide och Markus Rosenberg närvarade när journalister från olika delar av Europa var samlade i pressrummet

I morgon tar sig Malmö FF sig an Celtic i en rysare, hemma på stadion. Det räcker endast med en seger med 1-0, för att ta sig vidare till gruppspelet i Champions League. Både tränare Åge Hareide och lagkaptenen Markus Rosenberg såg avspända ut inför matchen, de verkligen ser fram emot. I vanlig ordning var även Åge på hugget genom att lägga all press på sitt motstånd.

Hur viktig är matchen för Malmö FF?
Åge Hareide: - Matchen mot Salzburg förra året var viktigare, både ekonomiskt och fotbollsmässigt. Då gjorde vi något, vi aldrig hade gjort, vilket också ”Mackan” instämde i.
 
Trots att herrarna anser att förra årets match var viktigare, påpekar de dock att den här matchen trots allt är väldigt viktig. Åge anser att MFF har alla förutsättningar till att rubba Celtic på hemmaplan.
- Vi har ett starkt självförtroende på hemmaplan. Dessutom har vi ett starkt publikstöd som ger oss en extra boost och energi.
 
Endast en 1-0-seger krävs för ett vidare avancemang till gruppspelet för skåningarnas del. Åge medger att anfallsspelet kommer vara något vassare på hemmaplan, än hur man var i Glasgow, och att våga attackera inte kommer vara några problem för "Di blåe".
Nu får MFF även i Markus Rosenberg i laget, efter att ha varit avstängd i det första mötet. Himmelriket frågade ”Mackan” om vad hans tankar var på motståndet.
- Celtic är ett väldigt bra lag, som spelade bra på hemmaplan. Givetvis är de favoriter, men det var Salzburg också. 

Senare talade Rosenberg också om att pressen ligger på Celtic och inte på Malmö. Lagkaptenen menade att är man ett lag i Skandinavien, har lagen aldrig någon press på sig att nå Champions League. Han poängterade dock att Malmö FF gjort det förut och att möjligheten att göra det igen – finns.

Förutom matchsnack, låg fokus även på uttalandet som Johan Wiland spottat ur sig efter matchen i Skottland, då han jämförde Celtics spel med grisar. Detta uttalande har upprört många skottar. Frågan dök upp återigen (även efter Häcken kom den) till Åge Hareide - vad han tyckte om vad Wilands ord. Norrmannen blev skogstokig och läxade upp den skotska journalisten - om vad skillnaden är mellan "grisspel" och "gris". Troligtvis förstod nog britten senare vad skillnaden var, medan han säkerligen blivit en aningen skraj efter Hareides utbrott.

Wilhelm Nilsson2015-08-24 13:28:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?