Camp Currywurst - Presskonferens Union Berlin och supporterinformation

Camp Currywurst - Presskonferens Union Berlin och supporterinformation

På väg från S-Bahn stationen mot arenan Stadion an der alten Försteri gick vi förbi såväl Unions supportershop som det som såg ut att vara deras eget currywurstställe. Därifrån var det sen en mysig promenad genom en liten park. Vacker natur och vi gick på en stig längs med en liten bäck. Detta lär dock inte vara den väg som MFF-supportrarna får ta till matchen.


På podiet fanns coach Urs Fischer, spelaren Rani Khedira samt presschefen Christan Arbeit. Det var en välbesökt presskonferens där det ställdes väldigt mycket frågor, främst från tysk media. 

Tränare Fischers tankar inför mötet
Fischer fick frågan om hur det påverkar förberedelserna att ha returmötet bara en vecka efter det första. Han menade att det först och främst var viktigt att de kunde komma från Malmö med en seger. Även om de mötte MFF så nyligen så har man noterat att laget kan spela med varierande spelsystem. Fischer poängterade också att båda lagen har fått en uppfattning om varandra och kan ha en känsla för vad som väntar dem, men egentligen så är det viktigaste för Union Berlin att fokusera på sig själva och spela sitt eget spel.

Alla spelare som är registrerade för spel i Europa är friska, i form och redo för spel. Så utifrån det måste man inte rotera, men beslut om hur laget ska formeras fattar man först imorgon.. Den enda som man redan nu vet kommer att saknas är Schäfer som ju drog på sig ett rött kort i matchen i Malmö och är avstängd. 


På frågan om vilken match han förväntar sig, med tanke på att MFF måste vinna för att ha en chans att spela vidare i Europa efter detta gruppspel svarade Fischer att även om de har sett att MFF ibland pressar högt så tror han inte att de kommer att göra det direkt utan ta hänsyn till att de har 90 minuter på sig att vinna.  
- Men vi kommer att vara förberedda på båda scenarierna, att de antingen kan börja pressa direkt eller att de är mer avvaktande i början. 

Spelaren Rani Khediras tankar inför match
Han säger att när man har täta matcher så kan det vara lättare att ta sig an nästa match efter en vinst. Men att vid förlust är det skönt att nästa match kommer snabbt så att man kan få revansch. Att de vann matchen i Malmö, den första vinsten i gruppspelet, gav en väldigt skön känsla. Att de kan säkra fortsatt Europaspel imorgon finns egentligen inte i tankarna, viktigast är att säkra tre poäng. 

Han fick också en fråga kring den kritik som riktats mot laget för att de firade med sina supportrar efter slutsignalen, trots det allt som hände på läktaren - om det fanns nån diskussion om det bland spelarna. Han svarade att det inte var aktuellt, att det var tydligt att det var ett fåtal som betedde sig på ett sätt som man aldrig vill se på en fotbollsläktare men att merparten var där för att stötta laget. De har trogna supportrar som lägger en massa tid på att resa och följa laget och dem ville de fira med när de nu tog sina första poäng i gruppen.
- De fans som är lojala och engagerade förtjänade det. Däremot är varje ord man lägger på dem som skapade kaoset för många. 

Om säkerhetsarbetet inför matchen
Något som säkert många supportrar undrar över är hur förberedelserna gällande säkerhet sett ut, med tanke hur kaoset som uppstod i Malmö. Presschef Arbeit sa att man vidtagit en mängd åtgärder för att se till att det blir en säker och fredlig match på läktaren, och att det varit ett bra samarbete mellan klubbarna. Sedan matchen i Malmö har det varit en hel del samtal sinsemellan Unions supportrar, mellan supportrar och klubben samt med Berlin-polisen, för att undvika att något liknande händer igen.

Det finns en noggrann bra planering för hur MFF:s supportrar ska ta sig till arenan och hur man ska hålla isär de olika insläppen. Det kommer att vara mycket säkerhetspersonal på plats utöver polisen, ca 400 (vilket är 100 fler än de brukar ha på en vanlig Bundesliga-match) och även MFF kommer att ha med sig egen säkerhetspersonal. Polisen har också beslutat att det inte får säljas starköl på läktaren under match, endast folköl. Man kommer även att kräva ID/pass på MFF:s sektion, för att förhindra att personer från Unions rivaler Hertha Berlin kommer in på MFF-läktaren.  

Du hittar den samlade supporterinfon inför matchen här på MFF:s hemsida

Åsa Flykt2022-10-12 16:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?