Presskonferenser inför MFF-HJK
Tränare Tomasson vill inte bara bjuda supportrarna på segrar utan även fint spel, och gärna många mål.

Presskonferenser inför MFF-HJK

Christiansen, Tomasson från MFF och HJK:s mötte idag media inför onsdagens match.

Anders Christiansen
AC var först ut att svara på frågor och fick börja med att prata om sin form och det faktum att han kommit tillbaks så snabbt efter EM-frånvaron, med fem poäng på tre matcher. Han tycker att man kan se i spelet att hans aktioner blir bättre ju längre matcherna går och tillägger att det på ett sätt är en fördel för honom att han fått träna hela sommaren, har inte glömt bolltoutchen men möjligtvis lite gran av matchrytmen.

Han förväntar sig en tuff match, ”det är alltid tufft i Europa” så det menar han blir likt Rigamatchen, tillsammans med det faktum att många lag som kommer till vår Stadion spelar mer defensivt.
 - Men det här rör sig om ett avgörande över 180 minuter, de första 90 är alltid annorlunda än de sista 90.

Någon större koll på HJK har han inte personligen.
- Jag har nog inte sett dom spela förutom mot FCK för tre-fyra år sedan
Men som vanligt har spelarna fått mycket information om sina motståndare via tränarstaben och har sett mycket videoklipp på HJK.
- De är bra organiserade, bra på att ställa om snabbt. Ett skolat lag, de vet exakt vad de ska göra både med och utan boll.

På frågan om han förväntar sig extra bevakning  på sig, med tanke på att det hänt nu i Allsvenskan var svaret kort och bestämt.
- Nej!
Förutom uppladdning, med senare träning och mer media menar han att det inte känns annorlunda när det är Europamatch.
- När man spelar är det samma. Vi har en trupp som älskar att spela matcher. Ännu är vi bara i början av det här täta matchprogrammet. Vi vill ta oss vidare i Europa och vi vill lyckas i Allsvenskan.

Jon Dahl Tomasson
AC begav sig till träning och det var dags för JDT att svara på frågor. Han inledde med att säga att han räknar med att hela truppen är tillgänglig förutom Ola finns. Det enda något osäkra kortet är Berget, som ska träna med laget och så får man se hur han reagerar. Men JDT räknar med honom. Han bekräftade också att Moisander kommer att vara på bänken mot HJK.
-- Vi har en fit trupp och det är viktigt i detta spelprogrammet.

På frågan om vad han förväntar sig av HJK säger han att det är ett bra lag som har ett tydligt sätt att spela fotboll.
- Ett bra omställningslag som är vana att vinna. Dom ligger etta i sin liga och har väl i princip redan vunnit den.
En annan fråga var om han förväntar sig att Riga skulle spela på samma sätt som HJK, om det kommer att blir samma typ av match och lika tufft. Han menade att man inte kan jämföra två lag riktigt på det sättet, att de har olika ingångspunkter i matchen. Men han förväntar sig åtminstone inte att HJK kommer att spela lika defensivt.
- Dde är vana att vinna och vid att anfalla mycket.

Som kommentar kring de senaste matcherna, att MFF gjort många mål och släppt in få ler han och säger att det är härligt att göra mål och att de gärna vill bjuda supportrarna på rolig fotboll. Även om det handlar om att vinna matcher så ska fotboll även vara något för ögat. Det får inte bli tråkigt att titta, då tröttnar man.

Jakob Tånnander
Först ut från HJK var målvakten Jakob Tånnander, tidigare i MFF men i HJK. Han fick först prata om hur det känns att vara tillbaks och hur han tänker kring att spela på Stadion för första gången.
-Det är fantastiskt att vara tillbaks. Jag har ju varit många år inom MFF:s organisation. Att komma in inför publiken blir en speciell känsla såklart. När jag var i Malmös organisation så drömde jag om att få spela inför publiken och nu får jag göra det, även om det nu är som motståndare.

Han är numera förstemålvakt och har jobbat hårt för det.
- Vi har haft bra konkurrens på målvaktssidan hela tiden jag varit här, jag har bara jobbat hårt och försökt att utvecklas och ta stegen och det har burit frukt nu.
Han ser MFF som favoriter i matchen och säger att HJK får gå in och spela sitt spel och försöka störa MFF i deras spel. När han ombeds jämföra MFF och HJK säger han att det i alla fall finns en likhet.
- I våra inhemska ligor ska vi bara vinna, det är samma förväntningar på oss.
Han har inte specialstuderat MFF:s offensiva spelare inför matchen.
- Ända sedan jag lämnade MFF har jag följt laget ganska intensivt, så det är inget jag gjort speciellt inför den här matchen.

Toni Koskela
Coach Koskela var ganska fåordig när han skulle svara på vad han vet om MFF. Han säger att man såklart känner till klubbens historia och vad man presterat och att man nu studerat dom noga.
- We know enough
Han fick frågan om det är någon särskild spelare i MFF de har studerat och som han vill lyfta fram sa han att de såklart har studerat både lag och individuella spelare och att MFF har en trupp med många olika profiler och många bra spelare.Han ser det som självklart att MFF är favoriter men säger samtidigt att HJK också är ett lag med hög kvalitet och att de är i bra form.
Hur ska de då gå tillväga för att lyckas slå MFF? Koskela säger att de måste prestera på topp, spela på sin allra bästa nivå. Han förväntar sig att HJK kommer att få försvara mer än de är vana vid, att MFF kommer att ”ställa andra frågor till dem” än lag de mött så här långt.

 

Åsa Flykt2021-07-20 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?