Qarabag - MFF -1-2 Di blåe studsade tillbaka

Efter förlusten mot Rangers i första omgången fick Malmö revansch i dag nere i Baku.

Malmö inledde ligafasen med förlust mot Rangers och i dag väntade en tuff bortamatch mot Qarabag från Azerbajdzjan. Inte världens mest namnkunniga lag men ett lag som allt som oftast gör resultat ute i Europa på olika sätt.
Rydström valde att ställa en rutinerad 4-4-2-uppställning på benen.

Dahlin
Stryger, Ponne, Rösler, Busanello
AC, Pena, LBJ, Berg
IKT, Botheim

Malmö började piggt och skaffade sig ett övertag spelmässigt även om det var hemmalaget som kändes piggare och efter en kvart kom kallduschen. Det började med en billig frispark långt ner på Qarabags planhalva. Den slogs långt mot mitten där man vann en duell vilket satte Juninho i en löpduell med Pontus Jansson. Inte en fördelaktig duell för oss och brassen sprang sig fri och placerade in bollen bakom en chanslös Johan Dahlin.

Svaret lät dock inte vänta på sig. Busanello fick bollen av Oliver Berg och satte ett inlägg på ett tillslag där Erik Botheim trängde sig först och tryckte in kvitteringen. Inte helt olikt Kiese Thelins mål mot Mjällby även om målvakten var längre bort denna gång.

MFF gjorde en mycket bra halvlek och strax före pausvilan jobbade man sig till ett superläge när Botheim och Kiese Thelin fick till ett fint samarbete som avslutades med att Kiese Thelins skott räddades av målvakten. Mycket bra spel. Och överlag en mycket bra halvlek av MFF som hade fin kontroll på hemmalaget och själva vaskade fram chanser att gå till pausvila i ledning.

Andrahalvlek inleddes med att MFF bytte målvakt. Ut med halvskadade Johan Dahlin och in med Ricardo Friedrich.
Det skulle visa sig bli ett succédrag. Eller ja, det kanske inte var det som var avgörande för det som snart skulle ske men ändå. Bara några minuter in i halvleken stod MFF för ett briljant anfall där MFF rullade runt och hittade Botheim med ett instick. Norrmannen tog med sig bollen och drog till med ett tungt lågt skott fram till 2-1.

Ett chockat Qarabag skulle nu försöka resa sig och efter en timme såg de ut som om de klarat det. Juninho satte bollen återigen i nät, men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside. Solklar offside.

Qarabaq fortsatte att försöka men även om spelövertag blev tydligare och tydligare ju längre matchen led så var det fortfarande inte speciellt mycket chanser man lyckades få fram och om det inte var ett inlägg som Ricardo tog hand om var oftast Rösler eller Jansson ivägen för att det skulle bli någon riktigt stor farlighet. 1-2 stod sig. Tung seger på bortaplan.

------------
Efter den svaga hemmamatchen mot Rangers kunde i dag MFF visa sin rätta sida och stå för en riktigt bra match. Det var inte på något sätt en överkörning men MFF slet tillräckligt hårt i varje duell för att ha marginalerna på sin sida.

Botheim var även bortsett målen riktigt bra i dag. Klassanfallare sådana här dagar.

Annars var ju som vanligt LBJ fullständigt briljant och även om Pontus blev frånsprungen på målet gick han oerhört bra i övrigt tillsammans med Rösler. Mycket få gånger de lät motståndet komma till speciellt farliga chanser på riktigt.
Även Stryger och Busanello hade sina kanter under kontroll.