Rättvis 2-1 seger mot ÖSK
Erik Sundin gjorde Hammarbys första mål i matchen.

Rättvis 2-1 seger mot ÖSK

Hammarby tog idag årets första seger när man slog tillbaka topptippade Örebro SK hemma på Söderstadion. Anfallarna Erik Sundin och Billy Schuler målskyttar.

Hammarby hade inför dagens match två oavgjorda matcher och spelarna var verkligen laddade för att spela hem tre poäng. Ungefär 10.000 personer hade tagit sig till Söderstadion för att heja fram dom grön-vita.
Hammarby valde att ställa upp med sammma manskap som i den föregående matchen och Hammarby tog tag i taktpinnen omgående. Det mesta kretsade kring mittfältsesset Kennedy som verkar har hittat ett bra sammarbetet med Timisela. 

En spelare som gör en riktigt bra match idag är mittfältaren Cristoffer "CC" Carlsson som dessutom ligger bakom det första målet. CC vinner bollen på offensiv planhalva och spelar elegant fram en löpande Erik Sundin som trixar sig förbi målvakten och lägger in bollen i öppet mål. 1-0- till Bajen efter 37 minuters spel. 

Efter målet fortsätter Hammarby visa prov på bra spel. Anfallarna Schuler och Sundin verkar nu hitta varandra bra. Sundin visar även klass på kämpaglödd med sitt slit och sina löpningar.
Hammarby skapar ett flertal lägen att utöka sin ledning. Men lyckas inte få till avsluten. Kennedy får ett kanonläget att utöka ledingen till 2-0. En frispark till höger om straffområdet. Men Örebros målvakt gör en kanonräddning. 2-0- kommer strax innan haltvidsvilan. Det är den unge amerikanska anfallaren Billy Schuler som nätar. Erik Sundin spelar fram Schuler som avslutar med ett snyggt skott. Ett mål som fick hela Söderstadion att koka. 

Ser man till den första halvleken så var det Hammarby som var det bättre laget. Örebro skapade inte farliga läget. Närmast var man kanske i och med ett inlägg från höger i banan som Hopf precis når med fingertopparna så bollen slinker förbi en rusande Örebrospelare. 

I och med att Örebro flyttade upp laget i andra så fick Hammarby spela lite mer på kontringar. Hammarby stod tillbaka bra och lyckades även åstakomman några kontringar. 

Tyvärr får Örebro till en reducering med kvarten kvar att spela. Örebro vinner en nickduell på Hammarbys planhalva och bollen dimper ner hos Kamara som tar ett par seg in mot straffområdet och sen dunkar in bollen i nättaket.

I slutet att matchen går Örebro för fullt för att få till en kvittering. Hammarby står emot bra och släpper inte till några farliga chanser.
Hammarby tar en i och med matchen årets första tre-poängare och de flesta supportarna kan nu andas ut.

Något som jag tyckte var riktigt positivt i denna match var hur bra Sundin och Schuler hittade varandra. Dessutom fick vi äntligen se mål från våra anfallare.

Men från och med i morgon är det nu dags att ställa om och koncentrera oss på nästa uppgift som blir mot Falkenberg. Falkenberg som i och med sin seger idag tog över förstaplatsen i tabellen. 

Fredrik Fredde Karlssonfredrikkarlsson88@gmail.com@Freddekarlsson2013-04-21 21:06:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK