Djurgården - Halmstads BK
2 - 1

Rättvis seger över Akropolis

Fantastisk inramning under dagens träningsmatch mot Akropolis IF, Skyttan badade i solsken från en klarblå himmel och alldeles vindstilla gjorde att publiken njöt i solgasset.

Väsby inledde i raketfart och var igenom redan efter 50 sek. och AIF försvaret var tvugna att använda långa benet och straff för Väsby.

Kanske var det för tidigt i matchen men Mattias Genc straffspark var för enkel och AIF målvakten räddade utan problem.

En av Väsbys glädjeämnen var Osman Sow nyförvärvet från FOC Farsta som frestade AIF målvakten med ett tufft skott efter 5 min. spel.

Gästerna svarade med ett nästintill friläge där Thudde kom långt ut och störde, lobben landade på nättaket, så nära kvittering var det.

21 min. spelade när en AIF mittfältare drog på ett vackert distansskott där Thudde stod som en staty utan att kunna göra någonting när det small i ribbkrysset. Suset från publiken som till 80% bestod av AIF fans hördes över Skyttan.

Väsby broderade riktigt snyggt resten av halvleken men de flesta av anfallen vinkades av för hårfina offside, trots övertaget på plan kunde Väsby legat under om gästerna fått utdelning på sina två riktigt vassa målchanser. Likaväl kunde Väsby gått ifrån med flera mål där målvakten gjorde bra ingripanden.

Framför allt samspelet och fräcka tjurrusningar med bollen gjorde att man som Väsby fans gladdes under fösta halvlek.

Det kändes som om tempot sjönk i andra halvlek och riktigt heta chanser var få. Borde kanske kunna skapa lite mer än vi gjorde då AIF:s försvar inte var världens snabbaste.

I 57 min. drog navet på mitten Jonatan Lundevall iväg på en alldeles egen utflykt och i precis rätt ögonblick släppte han till Jacob Ericsson som dock dundrade bollen högt över i mycket bra läge.

Att domare är ett speciellt folk är ingen nyhet, att inte blåsa straff då AIF:s målvakt kommer ut i 63:e min. och klipper bena på en Väsbyforvard är ett direkt tjänstefel.

Väsby kom dock igen gång på gång och i 75:e min. var vi på läktarplats beredda på 1-0 då vänsterbreddaren Jacob Ericsson drog på, --- i stolpen.

Vad Väsbys förra mittback Sotirios Papagiannopoulus höll med i 79 min. var det nog bara domaren som förstod, en avblåsning följt av "ostskivan" till "Sotte" och frispark någon meter utanför AIF:s straffområde för Väsby mynnade ut i en perfekt passning in i boxen till Väsbys för dagen bäste spelare Osman Sow som satte bredsidan till och bollen borrade sej upp i nättaket.

För pasningen svarade inbytte Bryan Massa som bytte av en för dagen misslyckad Mattias Genc, kanske var det straffmissen i början som satte sig i psyket på Mattias.

Rättvis seger skrev jag i blocket när slutsignalen gick, med tanke på att Väsbys goalkeeper Thomas Thudde Thudin inte behövde visa sina kvaliteér en enda gång i andra halvlek så var nog segern rättvis.

Truppen: Thomas Thudin - Vänsterback? - Mtaka Simba - Carl Nystöm (K) - Martin Gustavsson - Jacob Ericsson - Robin Palacios - Jonatan Lundevall - Bryan Massa - Mattias Genc - Osman Sow - samt Juniorer som trän. Mikael Hjelmberg säkert kan namnen på.

Nyförvärven: Mtaka Simba var ett perfekt komplement till Carl Nystöm som innerback - Martin "Gurvan" Gustavsson från Bollstanäs SK hade problem med uppspelen, annars bra defensivt. - Robin Palacios från Täby IS på mitten blandar och ger - Jacob Ericsson AIK, hur duktig som helst - Mattias Genc från Assyriska FF inne i en svacka just nu - inbytte Bryan Massa från Råsunda, mest känd från Facebook än så länge - Osman Sow FOC Farsta, vilken kille att jobba med tanke på kroppshyddan, 67 kg?. Dagens matchvinnare inte bara för målet utan ett envetet gnuggande på topp under 90 min.

Några juniorer (från AIK?) som jag inte kände till gjorde inte bort sig på något vis.