Rättvist med delad pott i Norrortsderbyt
Jonatan Lundevall visar härlig vristspänst mot Vasalund ---------- Foto: Bror Rosenback

Väsby United hade varit serieledare ett antal veckor i Norrettan då det var dags för derbymatch i Norrettan hemma på Vilundavallen mot Vasalunds IF tisdagen den 20 september.

Resultat: Väsby United - Vasalunds IF 2 - 2 (1-0)

Derbydags var det frågan om då gästerna var Vasalunds IF från Solna. Gästerna ligger 8 poäng efter Väsby i serien, kanske är det för många poäng, för att kunna gå ifatt? Deras senaste match var på Boden Arena där man vände underläge 1-0 till en klar 1-4 seger.

Att Väsbys senaste match var en klang och jubel föreställning i seriefinalen på Gammliavallen mot Umeå FC har väl ingen kunnat undgå att höra. 0-3 efter hattrick av Robin Quaison var underbart skönt, helst som siffrorna kunnat bli än större. Då Väsby inte haft någon match på 10 dagar så har förstås träningen stegrats upp ett snäpp under veckan som gick.

Nå hur såg det ut på tisdag kvällens föreställning på Vilundavallen?

Matchens första farlighet stod Vasa för i 7:e minuten, en nick över målet från nära håll.

Första halvtimmen är det Vasa som skapar målchanser och Thomas "Thudde" Thudin briljerar med fina benparader i målet.

Därför kommer Väsbys ledningsmål lite överraskande, ett vackert högerinlägg från långt håll till en djupledslöpande Robin Quaison som elegant lobbnickar in 1-0 i 39:e minuten.

Repliken från Vasa kom blixtsnabbt men "Thudde" var med på noterna och räddar. I halvlekens slutminuter kommer Väsbys Sal Jobarteh igenom efter en fin djupledslöpning men tyvärr går avslutet rakt på Vasamålvakten.

I andra halvlekens 60:e minut kommer kvitteringen, ett slarvigt bolltapp av Väsby på mittplan ger Oliviera friläge framför "Thudde" som ingenting kan göra, 1-1 är det i en jämn match.

Båda lagen fortsätter att skapa målchanser, närmast är Väsby då mittbacken David Fällman nickar i överliggaren efter en hörna i 75:e minuten.

Istället var det Vasa som gjorde mål på sin hörna i 83:e minuten, målskytt var Jens Jakobsson och borta ledning med 1-2.

Väsby gav dock inte upp på något sätt, inbytte Jonas Iwersen är nära att kvittera i 86:e minuten på en framspelning av Quaison, tyvärr tätt utanför stolproten.På tilläggstid tilldöms Väsby en frispark vid straffområdesgränsen, målvakten gör en bra räddning på skottet men släpper en retur som framstormande Jonatan Lundevall forcerar in i mål och 2-2 och en nöjd publik kunde traska hemåt i kvällskylan.

Helt otrolig avslutning på matchen var det, först är Vasalund ett par centimeter från att nicka in 3-2 men bollen går precis utanför stolpen. På efterföljande inspark tar sig Väsby runt på högerkanten, får på ett inlägg som Osman Sow nickar millimeter från den högra stolpen!! som sagt - två lag som gick för seger i en bra fotbollsmatch. och delad pott var ett rättvist resultat denna kväll på Vilundavallen.

Nästa match för Väsby United är en långresa till Boden Arena söndagen den 25 september för ett möte med Boden Bandy Klubb, ett hemmalag som slåss för sin existens i Norrettan, nog så tuff match är det som väntar.

Söndag 25 september kl 15.00 blåser domaren Mohammed Al Hakim till spel

Startelvan mot Vasalund: Thomas Thudin - Christoffer Eriksson - Jonatan Lundevall - David Fällman (K) - Daniel Sundgren - Niklas Maripuu (85) - Sal Robarteh (58) - Robin Quaison - Robin Palacios (70) - Osman Sow - Bryan Massa

Ersättare: Simon Lundgren - Emil Skogh - Daniel Ålund - Jonas Iwersen (85) - Kristian Ek - Jacob Ericsson (70) - Adam Modin (58)

Domare: Andreas Svahn

Bollpojkar: P-97 Bollstanäs SK

Matchvärd: Blomsterpinglan