Redan färdigspelat i Svenska Cupen
Omar Eddahri gjorde ett snyggt 0-1 mål som dock inte räckte till seger.

Onsdagkvällens bortamatch i Svenska Cupens andra omgång mot Div 1 laget Nyköpings BIS på Rosvalla Stadion slutade med en 2-1 (1-1) förlust.

En underbar fotbollskväll var det på Rosvalla när matchen startade, första kvarten kunde man ju undra vilket lag som spelade i SE. Ett bra avslut av BIS i burgaveln i 12:e min innan AFC började vänja sig vid naturgräset.

AFC:s första avslut blev det mål på. Omar Eddahri drev in från vänsterkanten och fick iväg en välriktad boll mot bortre stolpen och in i mål, 0-1 En i övrigt bra halvlek av Omar.
I 21:a min serverade Omar en kalasboll på Filip Rogic som kom framrusande på högerkanten, tyvärr utanför målet på kanonnicken.
22:a min serverade Filip Rogic  i sin tur en fin boll till Chidi Omeje, tyvärr utanför i bra läge av Chidi.

Undermåligt försvarsspel bäddade för kvitteringen till 1-1 där BIS från nära håll kunde dunka upp bollen i nättaket bakom debuterande Davor Blazevic i AFC målet.
Under resten av halvleken hade Chidi Omeje ett avslut där målvakten tippade till hörna.

Ferid Ali fick se sitt avslut hamna utanför målet i ett bra läge.
Halvleken avslutades med en nick i överliggaren av Chidi Omeje på en väl anlagd hörna.
1-1 får väl anses som nästan rättvist då hemmalaget också skapade några chanser.

Andra halvan blev en ända lång pina för AFC anhängare. Mycket boll men inga vassa avslut. förutom Omar Eddahris  tunga avslut i 80:e min, tyvärr över målet.

Ända riktiga avslutet BIS hade under andra halvlek var ett långskott som rullade in i AFC  målet,
2-1 underläget var något som betydde att det inte blir några matcher mot Allsvenska lag i Svenska Cupen nästa säsong.
Bra insatser i första halvlek gjorde Omar Eddahri och lagkaptenen Filip Rogic.

Domare: Jesper Ekwall