Rickard Norling ny huvudtränare för IFK Norrköping

Igår dagen före julafton blev det alltså klart att AIK:s förre tränare Rickard Norling tar över tränaruppdraget i Peking.

Det var väl en av de mest väntade nyheterna att Norling skulle bli den som tar över. Har varit mer eller mindre allmänt känt att han haft kontakter med IFK Norrköping. Redan i somras gick snacket på stan om detta. Lustigt nog i samma veva som Jens Gustavsson hade underhandskontakter med AIK. Detta mitt uppe i en toppstrid för laget som Jens tränade då. Lär ha varit en av orsakerna att han inte fick fortsatt förtroende.
Noterbart i sammanhanget är att Rickard ska bli huvudtränare vilket då innebär att IFK Norrköping överger konceptet med manager. Något som infördes då Janne Andersson tog över IFK Norrköping då man gick upp i allsvenskan. Vem som i sådana fall ska bli sportchef är oklart och hur den rollen ska utformas.

Den nya tränarstaben runt Rickard Norling blir Kim Hellberg och Mats Elvendahl som får stå för kontinuiteten. Men riktigt spännande är att Mattias Florén kliver in som assisterande tränare. Rickard uttalade för NT att han tycker att det är en mycket bra val, då han är den enda i tränarkvartetten som har spelat på en hög nivå själv. Vi på redaktionen som har haft med Mattias att göra vet att han har två mycket bra egenskaper. Dels extremt trevlig och lätt att prata med, samt en lika extremt utpräglad vinnarskalle. Hatar att förlora oavsett vad om det så är en träningsövning, kortspel eller matcher!  

Rickard Norling verkar vara lagd lite åt samma håll, att han vill vinna vilket han också lyckats med i både AIK och Malmö som han ledde till SM Guld. Noterbart är att IFK Norrköping nu har en stockholmare som tränare. Vi undrar när det hände senast, måste varit väldigt länge sedan eller inte alls.
Hur som helst vi önskar lycka till Rickard Norling sitt nya arbete. Det är bara några veckor kvar innan träningen drar igång inför säsongen…

GOD JUL TILLÖNSKAS ALLA VÅRA LÄSARE!
 

REDAKTIONEN2020-12-24 07:55:00

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås