Rivalernas helg på SvenskaFans.com

Rivalernas helg på SvenskaFans.com

Rivalitet är själva kärnan i fotbollen. Även filosoferna kom till den insikten.

Som Bertrand Russell torrt konstaterade: ”Om två rivaliserande lag plötsligt möts i broderlig kärlek och bestämmer sig för att samarbeta och först göra mål i det ena lagets mål och sedan i det andra lagets, så skulle lyckan inte öka för någon”.

Genom rivaliteten kommer lyckan att explodera på flera håll i fotbollsvärlden i helgen och tårarna kommer att flöda på andra håll. I fokus står förstås söndagskvällens tre omtalade stormatcher: Milan-InterMarseille-Paris SG och Barcelona-Real Madrid.
 
Men SvenskaFans.com stannar inte där. Tack vare vår breda bas av engagerade skribenter, skildras under helgen också derbypuls och rivalmöten i Brasilien, EnglandMexiko, Ryssland och Turkiet. Även gängen i ”Euro Talk” och ”From England With Love” tycker till om några matcher.

Så ta gärna del av åsikter och känslor kring en stormatch från en annat land, kanske från en annan kontinent, kommentera artiklar och tyck till om satsningen.
 
Redan från fredag och hela vägen fram till söndag kväll kommer matcherna att sätta färg på framför allt startsidan på SvenskaFans.com. Vinjetten är ”Rivalhelgen”. Den broderliga kärleken tar vi efteråt.

Frederic Pavlidis, chefredaktör2012-10-04 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans