Rosengård klara för Champions League-gruppspel efter storseger

FC Rosengård har kvalificerat sig till Champions League-gruppspel. Det står klart efter att skånskorna vann returmötet mot serbiska Spartak Subotica med hela 5-1.

FC Rosengård tog emot serbiska Spartak Subotica i kvalreturen på Malmö IP, efter att ha vunnit det första mötet i Serbien med 2-1. Rosengård skulle dock göra processen kort med bortalaget.

Halvvägs in på den första halvleken tog hemmalaget ledningen genom Mai Kadowaki. Ledningen ökades på när Hanna Andersson först gjorde 2-0, och Olivia Schough sköt 3-0 till hemmalaget precis innan halvtid.

Den andra halvleken bjöds på en betydligt tempofattigare historia. Men under matchens sista tio minuter skulle det ändå bjudas på tre mål. Rosengård utökade ledningen två gånger om genom Olivia Møller Holdt och Gudrun Arnardottir. Matchen slutade 5-1 efter att Spartak Subotica reducerat sent.

I och med 5-1-segern vann FC Rosengård dubbelmötet i den andra kvalrundan med sammanlagt 7-2. Därmed är laget klart för gruppspel i Women’s Champions League för andra säsongen i rad. Avancemanget innebär också minst 4,6 miljoner kronor i prispengar för klubben.