Röster efter 0-2 mot Djurgården
MFF:arna var riktigt besvikna efter matchen.

Röster efter 0-2 mot Djurgården

Efter en offensivt svag insats av Malmö FF var det en besviken Henrik Rydström på presskonferensen. I den mixade zonen lite senare var det lika besvikna spelare som inte var speciellt pratsugna.

Henrik Rydström inledde med att konstatera att Djurgården ikväll var bättre på att förvara sin box än vad Malmö FF var. 

– Vi har bollen klart mer, sedan är det ganska jämnt när och hur vi har bollen offensivt. Vid 0-1-målet försvarar vi för dåligt. Vid 0-2-målet slarvar vi och släpper in skytten centralt i plan. Hade vi tvingat honom utåt hade det inte blivit farligt, säger Henrik Rydström. 

De sista 15 minuterna i matchen beskriver han som “kaosfotboll”, där inte speciellt mycket händer. 

– Där visar vi att vi har en ganska lång väg kvar innan vi kan hantera motgångar. Det var inte mycket fotboll sista 15 minuterna. 

På frågan vilken matchplan som MFF spleade efter idag svarade Rydström att man ville “spela på våra premisser”.

– Vi gillar att ha bollen. Sedan handlar det om vad vi gör med den. Vi hade bra bett i vårt försvarsspel, men vi utnyttjade inte våra bollvinster tillräckligt bra. 

Dagens match var också den första där de båda nyförvärven Otto Rosengren och Pontus Jansson startade. Henrik Rydström tyckte att de båda skötte sig överlag bra, men att det är naturligt att vissa saker inte funkar klockrent direkt. 

– Som tränare vill man ha centrallinjen hyfsat intakt. Där har vi tvingats ändra ganska mycket, men jag tror att vi kommer ha stor nytta av dem framöver. Mycket såg bra ut, men vi var inte tillräckligt bra i de avgörande momenten, avslutade Henrik Rydström. 

Först ut i den mixade zonen var Otto Rosengren

– Vi kom hit för att vinna så det är tungt att förlora så klart. Vi är det spelförande laget och har mest boll men vi är inte tillräckligt vassa framåt. 

Sedan kom Johan Dahlin, som egentligen inte hade så mycket att göra i matchen. Varför Malmö förlorade var han ganska klar med. 

– Vi skapade väl inte tillräckligt mycket. vi hade en bra period 10-15 minuter i andra, men det blev en massa avbrott så vi kom ur det. det var nog rättvist i slutändan. 

Sebastian Nanasi tyckte att prestationen inte levde upp till vad spelarna vill och de förväntningar som laget hade innan matchen. 

– Det är för dåligt. Det största problemet är att vi inte vinner. Vi försvarar för dåligt på båda baklängesmålen, och jag är inte tillräckligt skärpt när jag får mitt läge att kvittera i början av andra. 

Han tycker också att MFF inte lyckades med hur man vill spela.

– Vi vill dominera matcherna genom att ha mycket boll och få motståndarna att springa mycket. Det lyckades vi ganska bra med, men vi skapar inget framåt. Det är i den sista tredjedelen som vi måste spetsa till det. 

Sist ut bland spelarna kom Pontus Jansson, som gjorde sin första match från start efter återkomsten. 

– Det är tungt att förlora, helt klart. Känslan är att vi har koll på dem. Deras första mål kommer lite olägligt, men vi tar oss tillbaka efter det. Andra halvlek är bra långa stunder, men samma sak där, deras andra mål kommer olägligt. Vi ger bort 0-2 och matchen dör på sätt och vis. 

– Vi har koll på dem utan att egentligen skapa några heta chanser. 

Trots två förluster, skador, sjukdomar och nya spelare i laget är han inte orolig.

– Så här är fotbollen. Det kommer nya dagar och nya matcher. Det är segt att förlora, men det enda vi kan göra är att revanschera oss mot AIK nästa helg. Sen tar vi det därifrån. 

– Det är en process att få in alla nya, men det är ingen ursäkt. 

Själv spelade han 75 minuter, vilket fysteamet hade bestämt fick räcka idag. 

– Det kändes ovanligt bra att spela idag. Det var kul att spela trots att vi förlorade. 

Han var imponerad över stämningen på läktaren. 

– Det var häftigt och det är det här jag flyttade hem för. Deras supportrar ihop med våra egna skapade en suverän stämning i en match mellan två bra fotbollslag. Att det kommer nästan 2 000 MFF-supportrar en vardag mitt i sommaren är fantastiskt. Det är bara att lyfta på hatten för dem. Det vi har här i Sverige finns ingen annanstans. 

Pontus Jansson fick inte bara starta matchen idag, han fick också bära kaptensbindeln

– Det var nästan lite mycket idag, att både spela och ha kaptensbindeln. Det är en stor ära att få ha kaptensbindeln. Efter en ganska tung sista säsong i Brentford är det kul att gå ut och njuta av fotbollen igen, avslutade Pontus Jansson intervjun i den mixade zonen. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-07-18 00:46:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?