Röster efter matchen mot AIK
JIB var besviken efter matchen

Röster efter matchen mot AIK

Det var besvikna spelare som mötte Himmelriket efter matchen. Alla pratade om bra kontroll i början av matchen, om bra spel ända fram till den sista tredjedelen, om oskärpa i avsluten och dumma gula kort. 

Milos Milojevic inledde presskonferensen med att ge sin syn på matchen. 
– Vi inledde med en passiv kontroll, kan man säga. Vi hade mycket boll och kontroll, men skapade inte så mycket. Vi fick inte till i den sista tredjedelen, mycket på grund av dålig koppling mellan anfallet och reste av laget. Vi förlorar till stor del på det. 

När Lasse Nielsen insjuknade fick Matej Chalus chansen tillsammans med Dennis Hadzikadunic som mittbackar. 
– De gjorde ett bra jobb, absolut. Dock var vi lite slarviga vid första målet, men det är så fotbollen är. 
– Vi är fortfarande i en process där vi utvecklar vårt spel. Idag gick det inte så bra. De centrerade sitt lag och gjorde det svårt för oss.

Hur ser du på Birmancevic som inte är samma spelare som tidigare?
– Han är fortfarande en bra spelare och jobbar hårt. Kanske är förväntningarna på honom större än tidigare. Jag tror absolut på honom, avslutade en besviken MFF-tränare. 

Jo Inge Berget byttes in efter 60 minuter. Instruktionerna var - gör mål.
– Ja, det var det. Jag kom in i underläge och tanken med bytena var att få in pigga ben, lite mer tryck och mer speed på kanterna, eftersom de centrerade mycket i mitten. Jag tycker att vi gjorde mycket bra mellan boxarna. Men vi får inte till det i den sista tredjedelen. 

Erdal Rakip tyckte att MFF började bra. 
– Absolut, vi kontrollerade matchen i början. Det var två bra lag som båda ville vinna så det blev lite tjaffsigt. De var absolut inte bättre än vi, det var en öppen match. Vi hade lite otur men det släpper snart. 

Eric Larsson tyckte att båda AIK:s mål var skitmål. 
– Vi är bättre spelmässigt men de gör målen. Vi har mycket boll och instruktionen var att inte spela in så mycket centralt, eftersom de är starka där. Men vi måste absolut bli bättre sista tredjedelen. Men det är surt. Jag är riktigt besviken. 
Han gillar att åka till Stockholm och spela. 
– Absolut. Det är ofta bra drag och tuffa matcher här. Det är alltid hets på och bredvid plan. Vi sover över här och flyger hem imorgon torsdag så vi får bra återhämtning. Då är det inte tufft att spela fyra bortamatcher på en månad i Stockholm.

Dennis Hadzikadunic drog på sig säsongens tredje gula kort och är avstängd på måndag mot Djrugården. 
– Jag är j-t besviken på grund av det där gula kortet. Tre gånger har jag blockat en spelare och alla tre gångerna får jag gult. 
Vad tycker du om matchen då?
– De har värsta flyten idag. Vi har bättre chanser men de har tur. Det gör ont, speciellt sättet som vi förlorar på. Vi måte bli vassare i avsluten. Kanske inte ta den sista passen utan gå på mål istället?

Sist ut kommer Felix Beijmo. Han är besviken. 
– Det är svårt att analysera matchen så här kort inpå, men jag är väldigt besviken och arg. Vi gör det helt ok, speciellt i första halvlek. Vi kontrollerar mycket men de får in ett skitmål där vi är lite slarviga. 
– Vi kommer i situationer som kan ge oss mål men vi måste slipa på sista passningen i anfallet, jag själv också. Vi styr mycket men får inte till det. De har inte heller så mycket lägen, förutom på slutet då det mest är Hawaii-fotboll. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-05-11 22:03:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?