Röster efter MFF-HJK
Det som berörde mest på dagens eftermatch-presskonferens var Oscar Lewickis beskrivning av samspelet med Bonke.

Röster efter MFF-HJK

Tränarna ger sin syn på matchen, Lewicki hyllar Bonke och Colak pratar om gåshud tack vare supportrarna.

Jon Dahl Tomasson
JDT var föst upp på podiet och sammanfattade matchen som en match MFF kontrollerade men borde ha stängt tidigare. Vi borde ha kunnat skapa lite vassare chanser men också gjort mål på någon mer av de chanser vi har. Det fanns lite fler brister i första halvlek men i andra tyckte han att vi gjorde bra prestationer både med och utan boll. Angående HJK:s mål sa han att det helt enkelt är långboll där vi står lite halvdåligt och inte är med och då släpper vi in den.
- Det är ju ofta därför man släpper in mål, på grund av misstag.
Även om målet var lite onödigt så är det sånt som händer och med tanke på att bortamålsreglen nu så är det ett bra resultat man tar med sig till Helsingfors. 

När han ombads kommentera Colak, som ju nu gjorde mål för sjätte matchen i rad sa han: 
- Jag är nöjd med honom. Som jag berättat för er tidigare så är det inte bara på planen, jag är väldigt nöjd med hur han agerar i omklädningsrummet. Allt är perfekt. Det är en bra kille som alltid tänker på laget. Jag gillar det. 

JDT fick en del frågor kring spelare som såg ut att visa skadetendenser när de gick ut och även frågor kring hur han tänker om han nu måste avstå Lewicki igen när han nyss kommit tillbaks från skada. Det örat ville Tomasson dock inte lyssna på. 
- Jag tänker ju lite mer positivt - jag är en positiv man så jag tänker inte att där är problem. Ska vi inte invänta hur det faktiskt är innan vi säger att allt är fel. Låt oss invänta det och så kanske jag kan säga mer när jag vet mer. 

Toni Koskela
HJK:s tränare menade att matchen till stor del var som de väntat sig, till exempel MFF:s aggressivitet i sin press. 
- Vi var inte tillräckligt bra med bollen, vi behövde försvara oss mycket och behövde försvara oss för lågt. Vi tappade bollen alltför lätt många gånger i matchen.
På frågan om sina känslor kring resultatet svarade han att: 
- Allt är fortfarande öppet. Det är tydligt vad vi behöver förbättra till nästa match, vi ska visa att vi har kvaliten att göra det. Vi behöver organisera oss bättre, vi behöver bli mer aggressiva som Malmö var och ta av deras energi. 

Anders Christiansen
Vår kapten verkade gräma sig en hel del över HJK:s mål som han tyckte det var enormt irriterande att MFF släppte in, det var några sekunders okoncentration som ledde till det. 

Något han var mer nöjd med var sitt mål. Han menade att det dock var lite turlig, men att man samtidigt behöver ta de skotten för att kunna få turen och han tyckte det var skönt att MFF hade lite av stolpe in idag. Han lyfte också fram att HJK var bra på att stänga ytor centralt där MFF gärna vill spela. En brist däremot var att man inte förmådde utnyttja kanterna där ytor faktiskt fanns. 
 
Inför returen tror han att det kommer att passa oss ganska bra att HJK måste gå framåt och dessutom är på sin hemmaplan. Han mnar att vi är bättre mot spelande lag, där vi kan få lite mer ytor så han tycker att det borde passa oss bra. 

Niklas Moisander
- Det var en väldigt bra känsla att komma in och göra debut. Stämningen på Stadion var otroligt fin. Så jag är nöjd. Jag tycker att Anders analyserat matchen bra så jag har inte mycket att lägga till där, men för mig personligen var det en fin kväll. 

Även om vänsterback inte är hans egentliga position och det var länge sedan han spelade där tyckte han att det kändes ganska bra, han är här för att hjälpa laget och han spelar därför där han behövs ooh gör sitt bästa. Han har längtat efter debuten men kände själv att han behövt de här veckorna med enbart träning. Nu är han redo att spela mer!

Oscar Lewicki
Det fanns en oro över att Lewicki dragit på sig nån skada när han gick ut och självklart var det därför han kallats till presspodiet. Osca kunde dock lugna oss med ett leende. 
- Jag blev lite trött helt enkelt i mitt ben. Det är ingen skada utan bara lite slitage. Så jag ska nog bara ladda batterierna lite. 

Han fick också en fråga om samspelet med Bonke och det faktum att de fått starta flera matcher ihop nu och vad det kan bero på. 
- Det är väl att det sett bra ut tänker jag. Vi funkar bra tillsammans. Han är ju en jättebra bollbinnare Bonke, det ser alla som tittar på matcherna här. Men framför allt också en mycket härlig människa som ger mycket kärlek. Man känner ett starkt band med honom, jag tycker att vi krigar för varandra på ett bra sätt. Det gör ju också att man trivs tillsammans.  

Antonio Colak
Med mål sjätte matchen i rad var det naturligt att det var det första frågan handlade om. Men Colak ville lyfta laget. 
- Framför allt så var det en laginsats idag. Vi gjorde mycket för att vinna boll idag, vi jobbade hårt för varandra. För mig som anfallare är mitt mål ett resultat av lagets hårda jobb - jag är väldigt glad. 
Det är mycket i Colaks beteende som gör mig glad, idag var det bland annat att han visade tydligt att vi inte får glömma Allsvenskan för Europa. När han fick frågan angående spel på konstgräs i nästa match påpekade han för journalisten att nästa match faktiskt är mot Mjällby. 
Allra mest känslor visade Colak när det kom på tal att supportrarna söng hans namn. Han sa att det nog inte bara var första gången här. 
- Om jag ska vara ärlig tror jag detta är första gången i min karriär som supportrarna sjunger mitt namn på det här sättet. Jag fick gåshud, det var ett speciellt ögonblick. Det betyder mycket för det betyder att supportrarna ser hur jag jobbar för mitt lag och min klubb. Jag vet inte, jag kan inte rikigt beskriva det i ord. 

Åsa Flykt2021-07-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?