Röster om MFF: "Det är inte lätt att vara nummer 26 och glad"

Röster om MFF: "Det är inte lätt att vara nummer 26 och glad"

Himmelriket fortsätter att återge Allsvenska profilers tankar om våra himmelsblå. Denna gång är det AIKs nye tränare Andreas Brännström som bland inte var ett dugg förvånad över Malmös svaga fjolårssäsong.

Dina tankar om vad som hände förra säsongen i MFF?
– Det var en sån här upptaktsträff i fjol också, och då frågade dom mig om vem som skulle bli årets flopp, jag svarade Malmö FF. Det var en trupp som hade litet hål och behövde förnyas. Det var några spelare som var på tydlig nedgång, som fortfarande hade viktiga roller. Men det har man ordnat till på ett jäkligt bra sätt inför i år.

Var det truppen mer än tränarna som var problemet?
– Det tycker jag. Milos vill ju ha intensitet. Och det var inte en intensiv trupp.  Spelare som var intensiva för några år sen var det inte längre.

Nu då?
– Det behövdes ny kraft in i truppen, och det tycker jag man har skaffat sig nu. Framför allt har man skaffat sig riktigt många alternativ, men också en position där man inte behöver sälja, vilket är viktigt om man vill göra en bra allsvensk säsong. Jag tycker att det ser bra ut.

Vad är dina erfarenheter av att hantera en stor trupp?
– Det blir en grej att hantera, det är inte så lätt att vara nummer 26 och glad. Har man dubbelt matchschema så löser sig litet av den problematiken. Men för oss och Malmö, som bara har en match i veckan, blir det några som kommer väldigt långt ifrån speltid. Det är en utmaning.

Tack, Andreas!

Stefan Sjöström@DrSjostrom2023-03-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?