Rysk storklubb jagar Sam Johnson

Rysk storklubb jagar Sam Johnson

Enligt uppgifter till Forum 1891 är ryska storklubben CSKA Moskva intresserade av Djurgårdens anfallare Sam Johnson.

Sam Johnson är Djurgårdens bästa anfallare de senaste säsongerna och tidigare i år rapporterade Expressen att klubbar som Bordeaux och Lokomotiv Moskva var intresserade av 23-åringen som hittills i år producerat sju mål i Allsvenskan.

Enlig uppgifter till Forum 1891 är även ryska storklubben CSKA Moskva intresserade och man ska vara beredda att köpa anfallaren för cirka tre miljoner euro.
– Det är mycket rykten om klubbar, men jag har sagt till min agent att jag inte vill höra något förrän det är konkret. Jag har kontrakt med Djurgården och det är det enda jag är fokuserad på. Jag respekterar mitt kontrakt med Djurgården, säger Sam Johnson till Forum 1891.

Sam Johnson insjuknade i Malaria för två veckor sedan, men är nu helt frisk och enligt honom själv tillgänglig för spel mot Jönköpings Södra på måndag.
– Jag är helt frisk nu, jag har tränat några dagar, löptränat bland annat och nu tränar jag med laget. Pelle (Olsson, Djurgårdens tränare, red. anm.) frågade om jag kan spela nästa match och jag sade ja.

Hur skulle du förklara din succé i Djurgården?
– Jag har tränat hårt och tror på mig själv. Men framför allt har jag tränat hårt.

Vad tycker du om Pelle Olsson som tränare?
– Pelle är en bra tränare. Han tror på mig och ger mig mycket speltid, det uppskattar jag.

CSKA är ryska mästare och har bland annat svenskarna Pontus Wernbloom och Carlos Strandberg (utlånad till AIK) i truppen.

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2016-07-12 15:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården