Så här skriver Norrbottenskuriren om Luleå matchen
Ett glatt AFC gäng med både spelare och supportrar

Så här skriver Norrbottenskuriren om Luleå matchen

En lång dags färd mot natt började med flyg från Arlanda 8.25. Bortamatch kl 15.00 mot IFK Luleå på Skogsvallen var det som gällde i säsongens sista och viktigaste match. Superettan eller kval till densamma var det som gällde för AFC. Massor av strul med försenade spelare o.s.v. inför matchen med bl.a. planbyte p.g.a. snö. Resultat: IFK Luleå - AFC United 0 -4 (0-2)

Så här skriver Norrbottenskuriren om matchen

Stjärnan sågar Luleålaget
Fotboll/Luleå Säsongens sista match blev inte någon munter tillställning. IFK Luleå blev förnedrat av Athletic FC United.
Athletic FC United hade chansen att säkra seriesegern vid vinst mot IFK Luleå och när matchen startade märktes skillnaden mellan att vara ett topp- och ett mittenlag
.

Gästerna kändes både tyngre och mer organiserade än hemmalaget som tittade på när Omar Eddahari tog bollen på mittplanen och placerade in 1–0 bakom Zac Lubin i den 13:e minuten.
Det kändes jobbigt att de fick 1–0 så tidigt. Vi bara faller och faller och han får till slut skjuta. Det är för enkelt, säger Fredrik Waara, huvudtränare i IFK Luleå.
Om det första målet går på bjudkontot så var 0–2 betydligt snyggare.
Forwarden Luca Gerbino Polo höll bort både mittbackar och målvakt, tog emot bollen och i samma rörelse lyckades han vrida runt och skjuta bollen förbi IFK-målvakten. Men även om det var en bra individuell prestation var Fredrik Waara inte speciellt nöjd med försvarsagerandet.
– Det är egentligen ingen chans. Det blir ett missförstånd i backlinjen och han får peta in den.

I den andra halvleken hann det sedan bli både 3–0 och 4–0 (Alex Santos) innan hemmalaget svarade. Ofta genom firma Ibrahim Kallay och Tomas Eriksson, där den sistnämnde stod som avslutare. Men AFC:s målvakt Pilip Vaitsiakhovich svarade för en del klassräddningar.
Efter matchen var IFK Luleås interna skyttekung upprörd.
– Jag är riktigt förbannad. Vi förlorar med 4–0 och det känns som att de gör så otroligt enkla mål. Jag är riktigt besviken på vår prestation, vi är bättre än så här, säger Tomas Eriksson.
Mittfältaren, som för dagen spelade forward, var pigg matchen igenom, men saknade skärpan i de avgörande lägena.
– Visst vi borde kanske ha gjort något mål, men då står det redan 3–0 och 4–0. Går man ner i koncentration några procent så blir det så. De var ju supertaggade, inte vi. Det är för dåligt, säger han.
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-11-03 07:48:07
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna