Så slutar Superettan

Så slutar Superettan

Här kan ni läsa om hur jag tror att årets Superettan kommer att sluta

Med sex omgångar av årets Superettan så tänkte jag ge mig på litet tips hur jag tror det hela kommer att gå. I skrivande stund leder Åtvidaberg serien och det två poäng före Ängelholm och fem poäng före Sundsvall som ligger trea.

Fyran Degerfors och femman Öster ligger nio, respektive elva poäng efter Åtvidaberg. Dessa två lag tror jag kommer att ha svårt att blanda sig i disskutionen om direkta platser till Allsvenskan. Båda lagen får istället hoppas på en kvalplats.

Återstående matcher för Åtvidaberg
Ängelholm (b)
Falkenberg (h)
Assyriska (b)
Landskrona (h)
Sundsvall (b)
Öster (h)

Återstående matcher för Ängelholm
Åtvidaberg (h)
J-Södra (b)
Sundsvall (b)
Öster (h)
Värnamo (b)
Hammarby (h)

Återstående matchen för Sundsvall
Brage (h)
Brommapojkarna (b)
Ängelholm (h)
Falkenberg (b)
Åtvidaberg (h)
J-Södra (b)

Återstående matchen för Degerfors
J-Södra (h)
Landskrona (b)
Värnamo (h)
Brommapojkarna (b)
Falkenberg (h)
Brage (b)

Återstående matchen för Öster
Ljungskile (h)
Brage (b)
J-Södra (h)
Ängelholm (b)
Qviding (h)
Åtvidaberg (b)

Tips
Åtvidaberg har på papper tre tuffa bortamatcher. Matcherna på hemmaplan ser betydligt lättare ut. Åtvidaberg möter i nästa omgång Ängelholm på bortaplan. Jag tror att Åtvidaberg behöver tre segrar för att vara helt klara för Allsvenskan. Det vill säga nio poäng. Alla topplagen kommer att möta varandra innan säsongen är slut, vilket innebär att lagen inte kan ta fullt pott.

Ängelholm - Åtvidaberg 1-1 1 p
Åtvidaberg - Falkenberg 2-1 3 p
Assyriska - Åtvidaberg 1-1 1 p
Åtvidaberg - Landskrona 1-0 3 p
Sundsvall - Åtvidaberg 2-0 0 p
Åtvidaberg - Öster 3-1 3 p

Jag tror att Åtvidaberg tar elva poäng. Jag tror att laget kommer att kriga till sig en poäng mot Ängelholm. Hemma på Kopparvallen är Åtvidaberg starka och jag tror att man kommer att ta fullpott på hemmaplan. Lite lurigt är matchen mot Landskrona som har visat bra form. Åtvidabergs bortaspel har inte varit bra under första delen av säsongen och jag tror att man kommer att få svårt mot alla tre lagen på bortaplan.

Ängelhom har visat fin form och laget har överraskat alla i år. Innan förslusten mot Landskrona hade man 15-raka matcher utan förslust. För Ängelhoms del är det otroligt viktigt att inte förlora mot Åtvidaberg i den kommande omgången. Där tror jag nyckel ligger om laget ska kunna klara av det hela. På papper har Ängelhom ganska tuff match program.

Ängelhom - Åtvidaberg 1-1 1 p
J-Södra - Ängelholm 2-2 1 p
Sundsvall - Ängelhom 2-1 0 p
Ängelholm - Öster 2-0 3 p
Värnamo - Ängelholm 1-2 3 p
Ängelholm - Hammarby 2-1 3 p

Jag tror att även Ängelholm kommer att 11-poäng. Matcherna mot Åtvidaberg, Sundsvall, Värnamo och Hammarby kommer att vara tuffa. Seriefinal mot Åtvidaberg är som sagt nyckelmatch för laget. En förlust där så kan det bli tufft att hålla Sundsvall bakom sig. Värnamo på bortaplan är inget lek. Det fick Åtvidaberg erfara när man fick med sig bara ett oavgjort resultat. I den sista omgången möter man Hammarby. Det kan var ren avgörande match för båda lagen.

Sundsvall har kanske bästa programmet av alla topplagen. Man ska möta både Åtvidaberg och Ängelholm på hemmaplan.

Sundsvall - Brage 2-0 3 p
Brommapojkarna - Sundsvall 1-1 1 p
Sundsvall - Ängelholm 2-1 3 p
Falkenberg - Sundsvall 2-1 0 p
Sundsvall - Åtvidaberg 2-0 3 p
J-Södra - Sundsvall 0-2 3 p

Jag tror att Sundsvall kan ta 13-poäng vilket är då två poäng mer än både Åtvidaberg och Ängelholm. Det hela då skulle innebära att Sundsvall kommer att hamna på en tredje plats, en poäng bakom Ängelholm.

Vad det gäller Degerfors och Öster så tror jag inte att dessa två lag har med toppstriden att göra. Jag tror inte att något av topp tre lagen kommer att tappa så pass mycket poäng för att Degerfors och Öster ska få inbjudan till toppstriden.

Förra året slutade både Syrianska och Norrköping på 56-poäng. Sundsvall som då kom trean hamnade på 51-poäng. 2008 vann Örgryte serien på 57-poäng, Häcken kom tvåa på 55-poäng och Brommapojkarna kom trea på 54-poäng.

Mitt tips om toppstriden
1. Åtvidaberg 59 p
2. Ängelholm 57 p
3. Sundsvall 56 p

Med andra ord kommer årets Superettan att sluta med dessa topp tre lag. Återstår att se om man får rätt i det hela. Jag tror att Åtvidaberg kommer att klara av uppgiften. Det som är mest tveksamt är om Ängelholm kommer att hålla Sundsvall bakom sig. Hur som helst så väntar en spännande avslutning av årets serie.
 

Almer Ljutika2011-09-14 10:34:39
Author

Fler artiklar om SvenskaFans