Sagoslutet för Sverige - vinst i premiären

Sagoslutet för Sverige - vinst i premiären

Sverige spelar sin första match i detta VM. Matchen spelas i Nya Zeeland mot Sydafrika, en match som blir nervös, spännande och viktig. Det har varit mycket snack om spelare, guldchanser och trupp men du är det dags att visa vad Sverige går för.


Sverige sparkar igång denna VM-premiär i ett Wellington där regnet bara öser ner i en kall och grå huvudstad. Det är matchpremiär för Sverige och Sydafrika detta VM och nervositeten är på topp. Ett Sverige som är rankad trea i världen och en av favoriterna för toppen. 

Sydafrika är supervassa på snabba kontringar som har gått till en del farliga chansningar med deras snabba omställningsspel och snabba fötter. Något som är svårt att hinna med för Sverige och som ställer till problem. 

Sverige har under första halvlek en hel del boll, och många chanser, alla har inte varit jättevassa men man försöker hitta vägar igenom och är med på andra bollar och returer. Sverige är påkopplade, däremot måste inläggen sitta. Det mesta har kommit på 
högersidan men man skulle behöva använda vänsterkanten då Jonna är vass i offensiven. Man måste använda och hitta en ganska osynlig Rolfö och hitta Asllani mer rättvänt. 

Tidigt i andra halvlek gör Sydafrika matchens första mål. Genom Magaia som mål genom returen i ett i princip öppet mål då Musovic inte har en chans att hinna rädda bollen. Magaia styrde in bollen och sig själv i mål och låg liggande i mål länge. Hon byttes ut strax efter målet och tog sig mot handen. 


I den 65:e minuten kommer Johanna Rytting Kaneryd med ett fint inlägg till straffområdet, där får Blackstenius inte tag på bollen, men i straffområdet finns även Fridolina Rolfö. Rolfö styr in bollen i mål och det är kvitterat!

Inför matchen har det varit stora diskussioner om vem som ska vakta kassen. Det blev Chelseas Zecira Musovic. Hon gör en godkänd match. Hon kommunicerar mycket med sina lagkamrater, tar målchanser och har ett lugn i mål. Sen lämnar Musovic en svag retur som leder till mål, det var dock en boll som var svår att ta och som försvarsspelarna har som ansvar. Huruvida Falk hade gjort en bättre insats är omöjligt att jämföra. En helt klart godkänd insats av Musovic. 

I slutet av andra halvlek kommer Caroline Seger in, hon byts mot en Rubensson. Seger tar en del dueller men framförallt är hon nära att göra ett nickmål, som tyvärr rensas undan. Men ett förvånat bra inhopp av Seger. 
I den 85.e minuten missade Johanna Rytting Kaneryd ett öppet mål. En chans som ska sitta. Ett snyggt inlägg från Schough som Kaneryd ska sätta!  


Strax efter så får Jonna Andersson ut bollen till en hörna. En hörna som går snyggt in i straffområdet och där finns vår frälsare, Amanda Ilestedt som kan nicka bollen in i mål, ett rikigt sagoslut. Sverige leder!!

Sverige vinner VM - premiären!

 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-07-23 09:51:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons