Sam Johnson såld - flyttar till Kina

Sam Johnson såld - flyttar till Kina

Djurgården meddelar att lagets anfallsstjärna Sam Johnson flyttar till kinesiska klubben Wuhan Zall.

23-årige anfallaren Sam Johnson är klar för Wuhan Zall som just nu ligger på tiondeplats i den kinesiska andraligan. Johnson är Djurgårdens bästa målskytt med sju mål i Allsvenskan. Förra säsongen stod han för tio mål på 29 allsvenska matcher.

Enligt Djurgårdens sportchef är övergången väldigt lönsam för klubben.
– Det här är ekonomiskt en väldigt bra affär för Djurgården och en viktig byggsten i vår framtida sportsliga utveckling. Den ger oss ekonomiskt och sportsligt handlingsutrymme och ökar möjligheter att lyckas med vår ambition om framtida Europaspel, säger Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Sam Johnson är väldigt tacksam för sin tid i Djurgården och ser fram emot sitt nya äventyr.
– Jag är väldigt glad för att få den här möjligheten. Jag har haft en fantastisk utveckling som fotbollsspelare i Djurgården och jag vill tacka Pelle Olsson och Anders Johansson för det. Jag har fått ett stort Djurgårdshjärta under min tid i föreningen och jag vill även tacka Djurgården Fotboll, alla supportrar och hela Djurgårdsfamiljen.

Enligt uppgifter till Forum 1891 fanns bud från franska Rennes samt intresse från Ryssland men valet föll alltså på Wuhan Zall. Sam Johnson blir bland annat lagkamrat med före detta djurgårdsbacken Sölvi Ottesen.

Björn Johnsonbjorn.johnson@svenskafans.com@JohnsonBjorn2016-07-14 09:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården