Studenternas, 2023-06-11 15:00

Sirius - IFK Göteborg
2 - 0

Samba på Studan
Tashreeq Matthews, målskytt för tredje matchen i rad. Foto: Bildbyrån, Tobias Sterner

Sirius vann sin tredje raka match idag när man slog IFK Göteborg med 2-0. Tashreeq Matthews blev återigen målskytt och Joakim Persson fick göra sitt första mål för säsongen.

Det var ett rent nöje att få se Sirius spela fotboll. Det var återigen inget snack om saken när Sirius fick med sig tre poäng. 2-0 blev det mot IFK Göteborg och nu lyfter Sirius i tabellen inför sommaruppehållet.

Jag minns fortfarande det stora sucket efter stolpträffen och innan man ens hunnit återhämta sig så hade Tashreeq Matthews nickat in 1-0 målet redan efter 6 minuter. Jag tycker vi var stabila matchen igenom och vi bjöd aldrig in blåvitt i matchen. Det bästa från matchen måste ha varit Joakim Perssons inhopp när han bara varit på plan i en minut och kan lägga in sitt första mål för säsongen. Oerhört skönt att det är just Jocke som gör målet då han dragits med lite skadeproblem under säsongen.

Det var inga trevliga scener när Jamie Roche fick utgå efter skadan som också gav ett rött kort till Anders Trondsen i blåvitt. Jamie Roche syntes senare med lindad fot och kryckor. Man får väll hoppas att det inte är allt för allvarligt och att han kan vara tillbaka efter uppehållet.

Jag gläds åt det trycket som det blev på arkens gärde. Kändes som att vi fick ett lyft när det var många bortasupportrar också jämfört med när vi mötte Värnamo som inte hade så mycket folk på plats. Publiksiffran landade runt 6800 och det var ändå mycket blått och svart på Studan idag.

Nu är det dags för det tråkigaste på hela säsongen, nämligen landslagsuppehållet. Jag minns ju förra året där man var lite gladare över ett uppehåll efter 4-3 förlusten borta mot Häcken. Nästa match spelas den första juli när Sirius beger sig ner till skåne och malmö.