Sammanfatting av Superettans 18:e omgången

Västerås - J-Södra 4-2
Västerås tog tre viktiga poäng i botten striden efter seger mot J-Södra. Det började dock illa för hemmalaget. I den 17:e minuten gav Robert Walker bortalaget ledningen. Marcus Danielsson kvitterade för Västerås i den 28:e minuten, men bara tre minuter senare återtog J-Södra ledningen i matchen när Branimir Hrgota hittade rätt. Två snabba mål i den andra halvleken bäddade för hemmaseger. Jonas Hellgren kvitterade i den 51:a minuten. Fem minuter senare gav Simon Lundevall hemmalaget ledningen. Patrik S:t Cyr fastställde slutresultatet i den 71:a minuten.

Brommapojkarna - Ängelholm 0-1
Ängelholm fortsätter att imponera i toppen av Superettan. Matchens enda mål kom i slutet av den första halvleken, när Antonio Rojas fick på ett skott som gick in via ribban. I den andra halvleken jagade hemmalaget en kvittering, men Ängelholm försvarade sig bra och kunde hålla undan till tre nya poäng.

Assyriska - Sundsvall 0-1
Sundsvall tog sin femte raka seger, när Assyriska besegrades på  bortaplan med uddamålet. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. Sundsvall började piggast, men allt eftersom den första halvleken gick tog sig hemmalaget in i matchen. Båda lagen hade dock svårt att skapa heta målchanser. Spelet i den andra halvleken var ännu sämre än vad fallet var i den första. Båda lagen hade svårt att få ordning på passningsspelet. Matchens enda mål kom i den 75:e minuten och det på straff som Ari Skúlason satte säkert i mål.

Öster - Degerfors 0-1
Christophe Lallet blev stormatchvinnare för Degerfors, när han i början av den andra halvleken nickade in segermålet. Målet blev dock omdiskuterad, då Östers målvakt enligt rapporterna räddade bollen på mållinjen. Det var den assisterande domaren som dömde för mål. Matchen i övrigt var en jämn historia, där hemmalaget var något bättre spelmässigt.

Brage - Falkenberg 2-2
Brage och Falkenberg delade på poängen i en underhållande match. Båda lagen spelade offensivt under hela matchen. Falkenberg tog ledningen i den 38:e minuten genom Stefan Rodevåg. Fyra minuter senare kvitterade hemmalaget genom Johan Eklund. Eklund gav Brage ledningen i den 73:e minuten och bara minuten senare kvitterade Falkenberg genom Tobias Nilsson. Några fler mål blev det inte i den här matchen.

Ljungskile - Värnamo 5-1
Ljungskile krossade Värnamo på hemmaplan. Det var dock Värnamo som började matchen bäst och genom bra passningsspel ställde man till det för hemmalaget. I den 6:e minuten tog man även ledningen och det genom Erik Ferman. Sedan tog det roliga slut för Värnamo. I den 12:e minuten kvitterade Gabriel Altemark Vanneryr för hemmalaget. Med tre minuter kvar av den första halvleken tog Ljungskile ledningen genom Genalvo da Silva Oliveira. Ett ledning som hemmalaget aldrig släppte. Genalvo da Silva Oliveira ökade på till 3-1 i den 75:e minuten. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Joakim Runnemo 4-1 och med två minuter fastställde Alexander Mellqvist slutresultatet i den här matchen.

Qviding - Åtvidaberg 1-3
Åtvidaberg besegrade Qviding på bortaplan. Åtvidaberg började matchen bäst och hade det mesta av spelet. Trots att man hade bra kontroll på matchen, skapade inte Åtvidaberg några riktigt heta målchanser.

I den 19:e minuten kom matchens första målchans och då kom även målet. Anton Tinneholm spelade sig igenom med Haris Radetinac och Tinnerholm tryckte in ledningsmålet. Efter det tappade Åtvidaberg kontroll på spelet och hemmalaget kom in i matchen.  Stundtals var Åtvid riktigt illa ute. Hannes Sahlin var mycket nära att kvittera, när han dundrade en frisparksretur i undersidan av ribban. Fuad Hyseni fick också två bra lägen, men frisparken räddade Henrik Gustavsson och i halvt friläge sköt Hyseni utanför.

Tio minuter in i den andra halvleken föll Heris Radetinac inne i straffområdet och domaren blåste för straff. Enligt rapporterna var straffen av den billigare sorten. Magnus Eriksson satte den efterföljande straffen säkert i mål. Tre minuter senare fick även hemmalaget en billig straff. Hannes Sahlin rullade säkert in reduceringen.

Efter det var Åtvidaberg illa ute. Hemmalaget jagade en kvittering och Henrik Gustavsson tvingades till flera kvalificerade räddningar. Med sju minuter kvar av matchen spelade Redetinac fram Magnus Eriksson, som ur friläge satte dit 3-1 för Åtvid

Landskrona - Hammarby 3-0
Landskrona körde över Hammarby på hemmaplan. Båda lagen började matchen bra. Första målet kom i slutet av den första halvleken. Ajsel Kijovic spelade fram Patrik Åström, som tryckte in ettan. Hammarby inledde den andra halvleken piggt och hade mest boll, men det var hemmalaget som i den 58:e minuten utökade sin ledning. På ett misslyckad skott höll sig Amethyst Bradley Ralani framme och stötte in bollen i mål. Patrik Åström avslutade målskyttet med en nick.