Sammanfatting av Superettans 19:e omgången

Degerfors - Åtvidaberg 1-2
Åtvidaberg tog tre tunga poäng, när man besegrade Degerfors på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen redan i den 4:e minuten. Niklas Klingberg placerade in ledningsmålet från distans. Efter det var det Åtvidaberg som tog över matchen och skapade flera bra kvitteringslägen. Trots det blev det inga fler mål i den första halvleken. I inledningen av den andra halvleken fick Åtvidaberg en straff, som Jesper Arvidsson satte säkert bakom hemmamålvakten. I den 70:e minuten nickade Daniel Hallingström in ledningsmålet för Åtvidaberg. Hemmalaget jagade en kvittering på slutet, men var aldrig riktigt nära.

Öster - Assyriska 4-2
Freddy Borg blev stor matchvinnare, när Öster besegrade Assyriska på hemmaplan. Borg inledde målskyttet i den 12:e minuten. Fyra minuter senare slog han in 2-0 på straff och i början på den andra halvleken satte han även 3-0 för hemmalaget. Mikael Ishak reducerade för Assyriska i den 64:e minuten. Med fem minuter kvar ökade Öster på till 4-1 genom Matteo Blomqvist Zampi. Mikael Ishak fastställde slutresultatet när han i den 89:e minuten reducerade för bortalaget.

Ängelholm - Västerås 3-1
Serieledande Ängelholm tog en ganska enkel seger på hemmaplan mot Västerås. Det var hemmalaget som var set bättre laget under hela matchen. I den 27:e minuten sprang Oscar Pehrsson i VSK ner Jörgen Nilsson bakifrån och Magnus Ahlsén från Linköping dömde straff som Jakob Augustsson förvaltade på bästa sätt. I 43:e minuten ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 genom Tobias Johansson

Tio minuter in i den andra halvleken reducerade Västerås genom
Tobias Holmgrens. Ängelholm gick en kvart senare upp i 3-1 ledning efter Augustssons andra mål för dagen, även den på straff. Några fler mål blev det inte i den här matchen.

J-Södra - Qviding 1-0
J-Södra besegrade Brage på hemmaplan med matchens enda mål. Själva matchen bjöd inte på något vidare bra spel. I den 77:e minuten gjorde Tomas Backman-Sinclair matchen enda mål och säkrade tre poäng för sitt lag.

Falkenberg - Brommapojkarna 1-3
Brommapojkarna besegrade Falkenberg och tog sista chansen att haka på toppstriden. Hemmalaget började matchen bäst och skapade flera bra lägen. Det var dock Brommapojkarna som i den 30:e minuten tog ledningen. Miiko Albornoz hindrade bollen från att gå över sidlinjen. Bollen hamnade hos Pabo Pinones Arce som retfullt enkelt kunde lägga in bollen i mål. Andreas Eriksson ökade på till 2-0 för gästerna i den 61:a minuten. Två minuter senare reducerade hemmalaget genom Per Johansson.
Efter det jagade hemmalaget ett kvitteringsmål, men trots flera bra lägen lyckades man inte kvittera. Istället av gjorde Nicklas Bärkroth nickade in Aziz Corr Nyangs inlägg i den 89:e minuten.

Värnamo - Brage 3-1
Värnamo tog tre mycket viktiga poäng i botten striden när laget på hemmaplan besegrade Brage. Brage fick matchens första chans redan i den 1:a minuten, när Johan Eklund kom fri, men sköt utanför. Efter det tog hemmalaget över spelet och i den 13:e  minuten sköt Victor Claesson in ledningsmålet. I den 26:e minuten ökade samme Victor Claesson på till 2-0. Värnamo skapade sedan flera bra lägen att utöka sin ledningen, men nästa mål gjorde av bortalaget. Johan Eklund passade fram till Daniel Åkervall som från nära håll dundrade in reduceringen. Brage började den andra halvleken bäst, men trots mycket boll lyckades man inte skapa speciellt mycket. Med fem minuter kvar spelade Victor Claesson fram Vlado Zlojutro som fastställde slutresultatet.

Hammarby - Ljungskile 1-3
Hammarby förlorade den viktiga matchen mot Ljungskile. Den första halvleken bjöd inte på några mål. Inte godkända i alla fall. Hammarby hade en boll inne, men målet dömdes bort för offside. Två minuter in i den andra gav Sinan Ayranci Bajen ledningen. Sju minuter senare tappade Hammarby på mitten och gästerna ställde snabbt om. Bollen gick till Joakim Runnemo som satte dit kvitteringen. I den 68:e minuten svarade hemmaförsvaret för ett misstag och Runnemo satte dit ledningsmålet för Ljungskile. I den 75:e minuten kom måletbsom sänkte hemmalaget helt. Gabriel Altemark-Vannemyr höll sig framme på ett inlägg och nickade in 1-3 för bortalaget. Det blev även slutresultatet i den här matchen.

Sundsvall - Landskrona 2-0
Sundsvall går från klarhet till klarhet. I den här omgången tog laget sin sjunde raka seger genom att besegra krislaget Landskrona. Den första halvleken blev en jämn tillställning mellan lagen. Varken hemmalaget eller gästerna visade upp något större skönspel. Men det var Sundsvall som var det bättre laget av de två. I slutet av halvleken får publiken tillfälle att jubla. Sundsvall fick en hörna som gick ut till ytterligare en hörna. Där slog Fredrik Holster ett långt inlägg mot bortre sidan målet. Där stod mittbacken Christian Brink och nickade in 1-0.

I den andra halvleken blev spelet bättre från båda lagen, men i den 66:e minuten satte Christian Brink sitt andra mål för dagen och avgjorde matchen. I och med seger ligger nu Sundsvall på en tredje plats och har lika många poäng som Åtvidaberg, på andra platsen.