Sammanfattning av den 17:e omgången i Superettan

Degerfors - Qviding 3-0
Efter två raka förluster mot Sundsvall, tog Degerfors en viktig seger i toppstriden, när laget besegrade Qviding på hemmaplan. Peter Samuelsson öppnade upp målskyttet i den första halvleken och lagkaptenen Tobias Solberg ökade på till 2-0 innan Peter Samuelsson fick sista ordet målmässigt med 3-0.

Åtvidaberg - Västerås 4-0
Åtvidaberg tog en ganska enkel seger på hem plan mot Västerås. Redan i den 11:e minuten inledde Viktor Prodell målskyttet, när han bröstade in ett skott från Haris Raderinac. Haris Radetinac ökade på till 2-0 i den 31:a minuten. I inledningen av den andra halvleken sköt Kristian Bergström in 3-0 och samma spelare fastställde även slutresultatet.

J-Södra - Brommapojkarna 4-2
Brommapojkarna tappade viktiga poäng i toppstriden, när man på bortaplan föll mot J-Södra. Brommapojkarna tog ledningen i den 5:e minuten genom Pablo Pinones Arce. Hemmalaget tog över spelet efter det målet och i den 18:e minuten kvitterade Andreas Tegström. På stopptid i den första halvleken tog J-Södra ledningen genom Branimir Hrgota. Hrgota ökade på till 3-1 i den 65:e minuten. Bara två minuter senare replikerade bortalaget och reducerade genom Ferhat Morkmaz. Efter det jagade Brommapojkarna en kvittering, men i den 90:e minuten avgjorde hemmalaget matchen helt, genom mål från Andreas Tegström.

Sundsvall - Öster 2-1
Sundsvall tog sin fjärde raka seger via en seger mot Öster på hemmaplan. Den första halvleken bjöd på ganska jämt spel och båda lagen hade svårt att skapa målchanser. Bättre spel och fler målchanser bjöds publiken i den andra halvleken. Redan efter fyra minuter av den andra halvleken fick Sundsvallslaget en bra chans när Emil Forsberg sköt i kryssribban.
I den 65:e minuten kom matchens första mål. Det var bortalaget som genom Matteo Blomkvist-Zampi tog ledningen i matchen. Bara två minuter senare kvitterade hemmalaget genom Fredrik Holster. Etter ett inlägg höll sig Holster framme och nickade in kvitteringen. Tre minuter efter kvitteringen klev Emil Forsberg fram. Först blev han fälld drygt tio meter utanför straffområdet sedan klev han fram och tog den efterföljande straffsparken. Bollen gick lågt förbi muren och in i målet. Det blev även sista målet i det här matchen.

Värnamo - Landskrona 3-1
Värnamo tog sin tredje raka seger när man på hemmaplan besegrade Landskrona. Det var Landskrona som genom Ajsel Kujovic tog ledningen på stopptid i den första halvleken. I den 71:a minuten kvitterade hemmalaget genom Viktor Cleasson och två minuter senare gav Abdul Rahman hemmalaget ledningen. På stopptid i den andra halvleken fastställde Jonathan Rlng slutresultatet i den här matchen.

Ängelholm - Brage 1-1
Ängelholm tappade viktiga poäng när man kryssade på hemmaplan mot Brage. Hemmalaget dominerade spelet matchen igenom, men det var Daniel Åkervall som gav Brage ledningen i inledningen av den andra halvleken. Tobias Johansson kvitterade i den 72:a minuten efter fint förspel av Sebastian Andersson. ÄFF hade sedan flera chanser att avgöra där Marcus Lindbergs skott i insidan av stolpen en halvmeter under krysset var närmast.

Falkenberg - Ljungskile 2-0
Falkenberg hakade på toppstriden genom att besegra Ljungskile på hemmaplan. Ljungskile började matchen bäst och skapade en del chanser, men Falkenbergs målvakt storspelade. Tobias Nilsson slog en frispark från långt håll i 30:e minuten som Kristoffer Englén nådde högst på och nickade in ledningsmålet för hemmalaget. I inledningen av den andra halvleken blev Ljungskiles Richard Nilsson utvisad. Resten av matchen handlade om kamp och Falkenberg skapade en del chanser, men avgörandet kom i slutet av matchen, när David Svensson slog in 2-0, vilken också blev slutresultatet. Det hör var Falkenbergs femte raka seger i serien.

Hammarby - Assyriska 0-0
Hammarby fick nöja sig med bara 0-0 på hemmaplan mot Assyriska. Hammarby var det bättre laget i inledningen av den första halvleken och man skapade en hel del chanser. Assyriska hade svårt att skapa några farligheter i inledningen, men Ju längre halvleken led desto vassare blev man, och hade vid ett tillfälle Elvis fri mot mål bakom Hopf. Törnstrand räddade Hammarby den gången.
Andra halvleken blev lika intensiv som den första, men trots flera bra lägen för båda lagen slutares matchen mållöst.