Sammanfattning av den åttonde omgången av Superettan

Sundsvall - Qviding 4-0
Sundsvall tog en klar seger över Qviding på hemmaplan. Fredrik Holster nickade in ettan i den 38:e minuten. I den andra halvleken lyfte bortalaget upp spelet, vilket gav Sundsvall större ytor att spela på. Drygt en kvart in i den andra halvleken kom 2-0 för hemmalaget. Daniel Sliper slog ett inlägg som Robert Lundström bara hade att raka in i målet.
I den 77:e minuten ökade hemmalaget på till 3-0 genom Denis dos Santos. Två minuter senare fastställde Stefan Ålander slutresultatet.

Landskrona - Brage 1-2
Landskronas dåliga form håller i sig, efter ännu en förlust. Brage tog ledningen i matchen efter tolv minutersspel. BoIS försvaret gjorde allt som man inte ska och Johan Eklund kunde sniket nicka in ledningsmålet.
I den 20:e minuten kvitterade hemmalaget. Alban Shipshani hittade fram till Surprise som snyggt sköt in kvitteringen.
I den andra halvleken skapade BoIS ett par bra lägen, men med åtta minuter avgjorde Brage matchen. Ännu ett misstag av försvaret bäddade för Niklas Forslund som sköt Brage till seger.

Öster - Västerås 0-0
Matchen mellan Öster och Västerås Björn inte på någon vidare underhållning. Matchen präglades av lågt tempo och massvis med fel passningar. Hemmalaget var närmast ett mål, men målet som man gjorde blev bortdömd.

Degerfors - Ljungskile 2-3
Ljungskile besegrade Degerfors i toppmötet. Båda lagen skapade målchanser i den första halvleken, men det var hemmalaget som tog ledningen. I den 31:a minuten fick Peter Samuelsson kanonträff och överlistade målvakten. Inledningen av den andra halvleken bjöd på lite mer avvaktande spel. I den 51:a minuten kvitterade Ljungskile. Michael Thomas kunde omarkerad nicka in en hörna. Tre minuter senare svarade hemmamålvakten för en jätte tavla. Brian Edwards skulle ohotad plocka ner en höjdboll. Men istället för att enkelt fånga bollen och starta en omställning gled bollen genom hans händer och in över mållinjen. Efter det gick luften ur Degerfors och i den 71:a minuten ökade Patriksson på till 3-1 för bortalaget. Christopher Lallet reducerade med tre minuter kvar, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Hammarby - Åtvidaberg 2-0
Maic Sema blev stor matchvinnare för Hammarby, när laget besegrade Åtvidaberg på hemmaplan. I slutet av den första halvleken slog Sema till för första gången, efter en mycket fint presentation. Sema gjorde bort ett par försvarare innan han placerade bollen i mål.
I inledningen av den andra halvleken jagade Åtvid en kvittering och närmast var Magnus Eriksson, vars skott tog på en hemmaspelare och smet stad utanför. I den 60:e minuten slog Maic Sema till igen, när han nickade in 2-0 för Bajen, vilket också blev slutresultatet.

Värnamo - J-Södra 2-4
J-Södra tog tre viktiga poäng och hakade där med på toppstriden. Redan i den 9:e minuten dundrade Johan Niklasson in ledningsmålet för hemmalaget. Viktor Claesson vände för Värnamo när han på fyra minuter svarade för två mål. I den andra halvleken kom dock J-Södra tillbaka och vände matchen. Mathias Etéus satte dit kvitteringen i den 56:e minuten. I den 73:e minuten gav Tommy Thelin hemmalaget ledningen och med sju minuter kvar fastställde han slutresultatet i matchen.

Assyriska - Brommapojkarna 0-2
Brommapojkarna tog en viktig seger när man på bortaplan besegrade Assyriska. Den första halvleken var minst sagt händelserik. Båda lagen skapade chanser, men trots det slutade den första halvleken 0-0. Fyra minuter in i den andra tog Brommapojkarna ledningen. Saihou Jagne snabbade upp en passning och satte dit 0-1. Efter det tog Assyriska över spelet något och skapade ett par bra chanser, men lyckades inte få in kvitteringen. Istället punkterade Aziz Corr Nyang matchen när han gjorde 2-0 för bortalaget med åtta minuter kvar av matchen.

Falkenberg - Ängelholm 1-0
Den första halvleken bjöd på bra underhållning och båda legen skapade massvis med målchanser. Mikael Boman blev matchen enda målskytt, när han i den 37:e minuten lobbade in segermålet för Falkenberg.