Sammanfattning av Superettans 20:e omgång

Åtvidaberg - J-Södra 2-1
Åtvidaberg svarade för en makalös vändning, när laget besegrade J-Södra på hemmaplan. Åtvidaberg började matchen bäst, men det var gästande J-Södra som i den 16:e minuten tog ledningen genom Andreas Tegström. Efter det var det nästan bara Åtvidaberg. Laget skapade chanser, men J-Södras målvakt storspelade. Klockan gick upp mot 90:e minuten, när Oscar Möller spelade fram Magnus Eriksson som satte dit kvitteringen. Bara två minuter senare, spelade Eriksson fram till Kristian Bergström som satte dit segermålet för hemmalaget.

Västerås - Falkenberg 1-2
Falkenberg besegrade Västerås på bortaplan och där med hakade laget på toppstriden. Västerås var det laget som hade mesta av spelet och skapade en hel del chanser, men tog inte vara på chanserna. Erik Johansson gav bortalaget ledningen i den 34:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Västerås genom Filip Tornét. I den andra halvleken skapade som sagt hemmalaget en hel del chanser, men i den 89:e miunuten spelade Stefan Rodevåg fram Erik Johansson som satte dit segermålet för Falkenberg.

Ljungskile - Sundsvall 3-1
Ljungskile satte stopp för Sundsvall, som efter sju raka segermatcher åket på stryk mot Ljungskile. Johan Patriksson  som tidigare spelat i Sundvall låg bakom hemmalagets seger. Redan i den 10:e minuten höll sig Patriksson framme på en misslyckad hemmåtpass och rakade in ledningsmålet. Sundsvall var det spelförande laget i den första halvleken. Ljungskile valde att backa hem och satsade på snabba omställningar. I den andra halveken startade hemmalaget bäst. Fem minuter in i den andra akten spelade Patriksson fram Gabriel Vannenyr som ökade på till 2-0 för hemmalaget. Tre minuter senare fastställde Alexander Mellqvist slutresultatet i den här matchen. I och med förlusten tappade Sundsvall viktiga poäng i toppstriden.

Assyriska - Degerfors 1-1
Även Degerfors tappade poäng och mark i toppstriden, när laget kryssade på bortaplan mot Assyriska. Det var Degerfors som i den 26:e minuten tog ledningen genom Amadaiya Rennie. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. Båda lagen slarvade i passningsspelet. I den andra fortsatte det jämna spelet. Hemmalaget jagade en kvittering, medan Degerfors spelade mer avvaktande. I den 75:e minuten kvitterade Assyriska genom Riki Cakic. Det blev även slutresultatet i den här matchen.

Landskrona - Öster 1-0
Landskrona tog tre viktiga poäng i bottenstriden, när laget besegrade Öster på hemmaplan. Matchen bjöd inte på någon vidare underhållning. Matchens enda mål kom i den 87:e minuten. Fredrik Olsson spelade fram Fredrik Svanbäck som satte dit segermålet för BoIS.

Brommapojkarna - Värnamo 1-3
Brommapojkarna tappade viktiga poäng i toppstriden, när man föll mot Värnamo på hemmaplan. Redan i den första minuten tog Värnamo ledningen. Breriar Faraj fick fritt fram och skicade in ledningsmålet för Värnamo. Värnamo öppnade matchen bäst och hade bud på flera mål i inldeningen av matchen. Trots flera bra lägen för Värnamo blev det inga fler mål i den första halvleken. Jonatan Ring ökade sedan på Värnamos ledning i inledningen av den andra halvleken. Viktor Cleasson skickade in 3-0 i den 64:e minuten. Med tre minuter reducerade Nicklas Bärkroth för hemmalaget, vilket blev slutresultatet.

Qviding - Ängelholm 1-3
Ängelholm tog tre nya poäng och där med återtog laget serieledningen från Åtvidaberg. Ängelholm började matchen bäst och i den 13:e minuten gav Martin Andersen laget ledningen. Sju minuter senare ökade Antonio Rojas på till 2-0. I den andra halvleken reducerade Qviding genom Isa Bagci. Tobias Johansson säkrade seger, när han åtta minuter från slutet fastställde slutresultatet.

Brage - Hammarby 0-0
Hammarby fick med sig bara en poäng i mötet med Brage på bortaplan. Brage började matchen bäst och var något bättre i den första halvleken. I den andra spelade Hammarby upp sig, men några mål blev det inte i den här matchen.