Sammanfattning av Superettans 22:e omgång

J-Södra - Värnamo 2-3
Värnamo besegrade J-Södra på bortplan i en match som bjöd på mycket underhållande spel. Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och i den 10:e minuten tog man ledningen genom Carl Björk. Efter målet skapade hemmalaget flertal chanser och kunde ha avgjort matchen, men istället för 2-0 åket man på ett backlängesmål. Viktor Claesson kvitterade för bortalaget i den 21:a minuten. Efter kvitteringen var det istället Värnamo som tog över matchen, men 1-1 var ställningen i halvtid.

Direkt i inledningen av den andra halvleken tog Värnamo ledningen genom Martin Claesson. Med kvarten kvar kvitterade hemmalaget genom Branimir Hrgota. Efter kvitteringen jagade hemmalaget ett seger mål, men med tio minuter kvar lyckades Värnamo avgöra matchen efter mål av Donald Wellington.

Brommapojkarna - Assyriska 1-3
Assyriska tog tre tunga poäng efter seger på borta plan mot Brommapojkarna. Hemmalaget fick en drömstart på matchen när Saihou Jagne gjorde 1-0, efter bara två minuter. Assyriska replikerade tre minuter senare och kvitterade genom Jimmie Augustsson. Hemmalaget var något bättre i den första halvleken, som bjöd på ganska underhållande spel. I inledningen av den andra halvleken tog Assyriska ledningen genom Muhammed Mbye. Hemmalaget jagade sedan en kvittering och skapade ett par bra lägen, men med tre minuter kvar av matchen fastställde Nahir Bessara slutresultatet och säkrade tre poäng för sitt Assyriska.

Västerås - Öster 1-1
Västerås fick nöja sig med en poäng i hemmamötet med Öster. Hemmalaget var klart bättre sett till 90-minuter, men oförmåga att göra mål gjorde att man fick nöja sig med 1-1. Mattias Mete gav hemmalaget ledningen i den 27:e minuten. Västerås skapade en hel del chanser och borde ha avgjort matchen redan i den första halvleken. Istället kvitterade Öster i den 74:e minuten genom Freddy Borg och det på straff. Det ska sägas också att Öster spelade hela andra halvleken med en man mindre.

Ljungskile - Degerfors 1-0
Ljungskile besegrade Degerfors på hemmaplan och tog där med sista chansen att haka på toppstriden. Matchen var viktigt för båda lagen och det speglade även matchbilden. Matchen bjöd på jämt spel och Gabriel Vanneny blev stor matchhjälte när han på en fastsituation gjorde matchens enda mål.

Qviding - Sundsvall 0-2
Sundsvall besegrade som väntat Qviding på bortaplan. Sundsvall dominerade spelet i den första halvleken, men hade svårt att skapa heta målchanser. Målen gjorde Sundsvall i den andra halvleken. 0-1 kom i den 56:e minuten och gjordes av Emil Forsberg. Pontus Engblom säkrade segern i den 94:e minuten. Sundsvall befäste där med sin tredje plats i tabellen.

Ängelholm - Falkenberg 3-2
Ängelholm fortsätter att imponera i Superettan. Laget tog en ny seger när man besegrade Falkenberg med 3-2. Det första halvleken var en jämn historia och några mål bjöd inte publiken på. Istället kom alla målen i den andra akten. Björn Westerblad gav hemmalaget ledningen i den 48:e minuten. Robin Ganemyr kvitterade för Falkenberg i den 61:a minuten. Stefan Rodevåg gav gästerna ledningen i den 77:e minuten, men två minuter senare kvitterade hemmalaget genom Sebastian Andersson. Med sex minuter kvar av matchen avgjorde Jakob Augustsson matchen och sköt hemmalaget till seger.

Åtvidaberg - Hammarby 3-1
Åtvidaberg tog en ganska enkel seger på hemmaplan mot Hammarby. Åtvidaberg inledde matchen bäst och i den 13:e minuten gav Magnus Eriksson laget ledningen. Hammarby hade en bra period i mitten av den första halvleken och skapade två bra lägen, men hemmamålvakten Henrik Gustavsson gjorde två bra räddningar. Även Åtvidaberg var nära att öka på sin ledning i slutet av den första halvleken, men Johhanes Hopf i Bajen-målet gjorde en bra räddning på Jesper Arvidssons fin slagna frispark. I inledningen av den andra halvleken ökade Åtvidaberg på till 2-0 genom Thomas Olsson och när Oscar Möller skickade in 3-0, var matchen avgjort. Hammarby reducerade genom Paulinho, men detta var Åtvidabergs match från början till slut.

Brage - Landskrona 0-1
Landskrona tog tre viktiga poäng i bottenstriden, när laget på bortaplan besegrade Brage, BoIS var det bättre laget och Ajel Kujovic blev stor matchvinnare när han i den 56:e minuten gjorde matchens enda mål. I och med seger passare BoIS just Brage i tabellen och närmade sig även Brommapojkarna.