Sammanfattning av Superettans 24:e omgång

Ängelholm - Landskrona 1-2
Ängelholm tappade viktiga poäng i toppstriden, när laget på hemmaplan föll mot Landskrona. Fredrik Olsson gav gästerna ledningen i den 12:e minuten. Ängelholm hade svårt att få igång sitt eget spel i den första halvleken. Laget hade svårt att ta sig igenom BoIS täta försvarsspel. I slutet av den första halvleken ökade Olsson på till 2-0 för BoIS. Ängelholm kom ut i det andra halvleken som ett nytt lag. Laget pressade tillbaka Landskrona och i den 59:e minuten reducerade Martin Andersen. Efter det skapade hemmalaget flera bra lägen att kvittera, men Landskrona lyckades hålla undan.

Västerås - Degerfors 3-5
Degerfors besegrade Västerås på bortaplan, där det bjöds på hela åtta mål. Hemmalaget började bäst och redan i den 1:a minuten tog man ledningen genom Mattias Mete. Sju minuter senare var det kvitterat. Peter Samuelsson fick ingen vidare träff på bollen, men trots det var det kvitterat. Den första halvleken bjöd på jämt spel, där båda lagen försökte tvinga den andra att göra misstag. I den 27:e minuten lyckades hemmalaget med det. Degerfors slarvade och Mete slog in 2-1 för hemmalaget. Med åtta minuter kvar av den första halvleken kvitterade Degerfors på nytt. Den här gången var det Tobias Solberg som gjorde målet. Mattias Broberg gav Degerfors ledningen i början på den andra halvleken. Hemmalaget kom tillbaka och det var kvitterat genom Mete i den 67:e minuten. Två minuter senare tog Degerfors ledningen på nytt i den här matchen. Andreas Ljunggren-Eriksson överlistade målvakten med ett lågt skott. I den 78:e minuten fastställde Peter Samuelsson slutresultatet i den här matchen.

Falkenberg - Assyriska 4-0
Falkenberg körde över Assyriska på hemmaplan. Mikael Boman svarade för hela fyra mål i den här matchen. Första målet kom redan i den 3:e minuten, när han sköt bollen via målvakten och i mål. På stopptid i den första halvleken ökade Boman på till 2-0. Fem minuter in i den andra halvleken kom 3-0, från Bomans sida och i den 70:e minuten fastställde han slutresultatet.

Qviding - Brommapojkarna 0-2
Inför bara 167 personer besegrade Brommapojkarna hemmalaget Qviding med 2-0. Brommapojkarna var det bättre laget under matchen och i den 28:e minuten gav Nicklas Bärkroth laget ledningen. Pontus Åsbrink säkrade seger när han sköt in 2-0 med tre minuter kvar av matchen.

Åtvidaberg  - Brage 2-0
Åtvidaberg tog sin tredje raka seger, när laget på hemmaplan besegrade Brage. Trots flera bra lägen i den första halvleken lyckades varken hemmalaget eller Brage göra några mål. Närmast mål var Åtvidabergs Oscar Möller som hade ett skott i ribban. I den andra halvleken började bortalaget piggast och var bara ett stolpträff ifrån att ta ledningen. Istället gav Oscar Möller Åtvidaberg ledningen i mitten av den andra akten. På stopptid gjorde sedan Magnus Eriksson 2-0 och säkrade där med en hemmaseger.

J-Södra - Ljungskile 2-1
J-Södra tog tre viktiga poäng när laget besegrade Ljungskile med udda målet. J-Södra började matchen bäst och skapade ett par halvchanser. Sedan tog bortalaget över och tryckte tillbaka J-Södra som lyckades hålla nollan halvleken ut. Innan halvleken var över lyckades Branimir Hrgota trycka in ledningsmålet för hemmalaget. Målet kom i den 26:e minuten. Ljungskile började den andra halvleken klart bäst och var vid flera tillfällen nära att kvittera. Istället för 1-1 gjorde hemmalaget 2-0. Efter kalabalik framför Ljungskiles mål hittade Tegström rätt och skickade in 2-0. På stopptid reducerade Ljungskile genom Alexander Kitic.

Värnamo - Öster 0-1
Öster besegrade Värnamo på bortaplan med matchen enda mål. Värnamo var det laget som skapade det mesta och det bästa i ett regningt första halvlek, som blev mållöst. Värnamo var det laget som skapade chanser även i inledningen av den andra halvleken. Trots flera bra lägen lyckades man inte spräcka Östers nolla. Matchens enda mål kom i den 70:e minuten då Mario Vasilj sköt seger till Öster.

Hammarby - Sundsvall 1-3
Hammarby föll tungt hemma på Söderstadion mot topplaget Sundsvall. Båda lagen började matchen avvaktande, men det var hemamalaget som efter tiotal minuter tog tag i takt pinnen. Andreas Dahl gav Bajen ledningen i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken flyttade Sundsvall upp laget och satte högre press på Hammarby, som tappade spelet. Kevin Walker kvitterade för Sundsvall efter en timme spel. Bara fem minuter efter kviteringen gjorde Pontus Engblom 2-1 för Sundsvall. Efter det jagade Hammarby en kvittering, men Fredrik Hoister fastställde slutresultatet och säkrade seger för Sundsvall på stopptid.