Sammanfattning av Superettans 27:e omgång

Sammanfattning från alla matcher hittar ni här

Öster – Väsby 2-0

Öster tog tre viktiga poäng i bottenstriden, genom att besegra Väsby på hemmaplan med 2-0. Det var Väsby som började matchen piggast, mot ett nervöst hemmalag. Freddy Borg gav hemmalaget ledningen i den 25:e minuten. Det resultatet höll sig halvleken ut. I den andra halvleken blev det mycket kamp. Väsby skapade en del chanser, men med åtta minuter kvar avgjorde Oliver Karekezi matchen, när han satte dit 2-0.

Ängelholm – Sundsvall 3-3

Sundsvall fortsätter att tappa i toppstriden. I den här omgången blev det bara en poäng efter man spelat 3-3 mot Ängelholm. Första halvleken var jämn spelmässigt. Halvlekens enda mål kom i den 42:a minuten. Det var Patrik Larsson som gav hemmalaget ledningen. Sundsvall rivstartade i den andra halvleken. Mitt i Sundsvalls press stack hemmalaget och ökade på sin ledning, genom Marcus Berghotlz. Fredrik Holster reducerade för Sundsvall i den 66:e minuten. Hemmalaget ökade på sin ledning i den 77:e minuten, när Bergholtz spelade fram Jonas Lindh som satte dit 3-1. Med två snabba mål lyckades Sundsvall få med sig en poäng. I den 82:a minuten reducerade Christian Brink och bara minuten senare kvitterade Hannes Sigurdsson för bortalaget.

Örgryte – Norrköping 0-1

Norrköping tog ett rejäl kliv mot Allsvenskan efter 0-1 seger på bortaplan mot Örgryte. I en jämn match blev Shptetim Hasani stor matchvinnare för Norrköping. Målet kom i den 51:a minuten och mitt i röran hittade Hasani rätt. I och med segern har nu Norrköping tre poäng mer än Syrianska som ligger på en andra plats.

Falkenberg – Trollhättan 5-0

Falkenberg krossade Trollhättan på hemmaplan. Trollhättan inledde matchen ganska bra, men efter 20-minuter vaknade hemmalaget till. Erik Johansson öppnade målskyttet i den 23:e minuten. Med tio minuter kvar av den första halvleken ökade David Svensson på till 2-0. I den andra halvleken fick publiken se tre mål. David Svensson gjorde sitt andra för dagen i den 69:e minuten. Mikael Boman gjorde 4-0 i den 86:e minuten och Erik Johansson 5-0 i den 89:e minuten. David Svensson gjorde två mål och spelade fram till två.

Syrianska – Brage 1-0

Peter Ijeh nickade Syrianska till en viktigt seger på hemmaplan mot Brage. Hemmalaget hade mycket boll och dominerade spelmässigt. Brage försvarade sig bra och Syrianska hade svårt att skapa klara målchanser. Tre minuter in i den andra halvleken slog Robert Massi ett inlägg, som Peter Ijeh nickade in. Det blev som sagt även segermålet.

Ljungskile – Hammarby 2-2

Hemmalaget började matchen bäst, och man dominerade inledningen av den första halvleken. Johan Patriksson gav hemmalaget ledningen i den 23:e minuten. Hammarby kvitterade i den 31:a minuten. Efter en frispark touchade bollen Sebatian Castro-Tello och ställde hemmamålvakten helt. Efter kvitteringen fick Hammarby fart på sitt spel. Med tre minuter kvar av första halvleken tog Hammarby ledningen genom Christer Gustavsson. Johan Patriksson räddade en poäng till hemmalaget, när han i den 74:e minuten kvitterade.

Degerfors – J-Södra 2-2

J-Södra lyckades få med sig en poäng från bortamötet med Degerfors. Den första halvleken såg ut att sluta mållöst, men just i slutet slog Sheriff Suma till och gav J-Södra ledningen. Sex minuter in i den andra halvleken kvitterade Degerfors genom Andreas Ljunggren. Christoffer Wiktorsson slog in 2-1 för hemmalaget i den 71:a minuten. Det såg länge ut som att hemmalaget skulle vinna den här matchen, men i den 89:e minuten kvitterade Tommy Thelin för bortalaget.

Landskrona – Assyriska 2-3

Landskrona missade chansen att ta grepp om kvalplatsen till Allsvenskan. I en underhållande match förlorade man på hemmaplan mot Assyriska. Bortalaget fick en bra start på matchen och i den 4:e minuten gav Xhevdet Llumnica Assyriska ledningen. Med fem minuter kvar av den första halvleken ökade Kyle Konwea på till 0-2. Hemmalaget kom dock tillbaka i inledningen av den andra. Johan Persson reducerade i den 58:e minuten. Två minuter senare kvitterade Thomas Raun för BoIS. Med fem minuter kvar av matchen slarvade hemmalaget i försvaret och Mikael Ishak satte dit segermålet för Assyriska.