Sammanfattning av Superettans 28:e omgång

Sammanfattning från alla matcher i Superettans 28:e omgång hittar ni här.

Norrköping – Falkenberg 0-2

Serieledande Norrköping föll på hemmaplan mot Falkenberg. Hemmalaget skapade matchens första målchans när Bruno Santos fick ett friläge, men sköt utanför. Falkenberg var inte ofarliga framåt och var vid ett par tillfälle nära att ta ledningen. Den första halvleken slutade mållöst. I början av den andra skapade hemmalaget tre kanonchanser. Det här var dock inte Norrköpings match. Falkenberg tog ledningen i den 73:e minuten. Erik Johansson frispelade Marcus Översjö som rullade in 0-1. Hemmalaget jagade en kvittering, men hade svårt att skapa klara målchanser. I slutet av matchen tappade Norrköping bollen. Det utnyttjade Marcus Översjö som sköt in slutresultatet.

Hammarby – Syrianska 0-0

Hammarby och Syrianska delade på poäng. Matchen bjöd på mycket kamp och en del fart. Det som inte bjöds i den här matchen var målchanser. Hammarby var det spelförande laget under första halvtimmen, men Syrianska jämnade ut spelet i slutet av den första halvleken. I den andra var det Syrianska som hade mest boll. Med fem minuter kvar blåste domaren för straff för bortalaget. Den assisterande domaren var av en annan åsikt. Efter en stunds konfererande ändrade sig huvuddomare. Matchen slutade där med 0-0.

Väsby – Degerfors 0-2

Väsby förlorade mot Degerfors och där med är det klart att laget åker ur Superettan. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Hemmalaget var det laget som förde spelet, men få klara chanser skapades. Jesper Carlsson gav hemmalaget ledningen i den 57:e minuten. Tre minuter senare kvitterade Degerfors genom Peter Samuelsson. Med mindre än fem minuter kvar av matchen avgjorde Christophe Lallet matchen och skickade Väsby ur Superettan.

Assyriska – Örgryte 1-3

Assyriska missade chansen att närma sig kvalplatsen, efter 1-3 på hemmaplan. Assyriska inledde matchen mycket bra och skapade ett par riktigt bra chanser, men målen uteblev. Istället kunde ÖIS ta ledningen efter slarv från hemmaförsvaret precis innan halvtidspaus. Högerbacken Kyle Konwea gjorde det svårt för sig i ett trångt läge och bollen hamnade framför bortalagets Björn Anklev som passade vidare till en fristående Steinthor Thorsteinsson och 0-1 var ett faktum. Assyriska jagade en kvittering i inledningen av den andra halvleken. Laget spelade mycket offensivt och i den 62:a minuten kvitterade Nahir Besara. Publiken hann knappt jublar klart innan Örgryte tog på nytt ledningen. Ett långt inkast hamnade hos Sebastian Johansson som dundrade in 1-2 för bortalaget. Efter det tappade hemmalaget farten i sitt spel. Trots det hade man två bollar inne, men båda målet blåste bort för offside. Nicolas Sandberg fastställde slutresultatet 1-3 i den 85:e minuten.

Trollhättan – Ängelholm 2-1

Trollhättan tog tre viktiga poäng i bottenstriden. Det började dock inget vidare för hemmalaget. Ängelholm tog ledningen i den 4:e minuten. Marcus Bergholtz slog ett djupledsboll till Jörgen Nilsson som gav bortalaget ledningen. Med tre minuter kvar av den första halvleken nickade Victor Sköld in kvitteringen för hemmalaget. I den 72:a minuten fick hemmalaget en straff. Tom Pettersson gjorde inga misstag utan satte straffen säkert i mål. Båda lagen skapade sedan ett par bra chanser till, men några fler mål blev det inte i den här matchen. Efter seger ligger nu Trollhättan tre poäng bakom Öster i bottenstriden.

Sundsvall – Öster 5-0

Sundsvall körde över Öster på hemmaplan. Sundsvall tog ledningen i den 26:e minuten. Det var Christian Brink som nickskarvade en bra slagen frispark. I den 33:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Fredric Jonson slog en lång boll till Alieu Jagne. Jagne avancerade och tryckte in bollen målvaktens närmsta krysset. I början av den andra halvleken tog Öster över matchen. Laget skapade dock få klara målchanser. I den 52:a minuten nickade Jonas Wallerstedt in 3-0 för Sundsvall. I slutet av matchen gjorde hemmalaget två mål till. Nuri Mustafi gjorde fyran i den 87:e minuten och i den 90:e minuten fastställde Emil Forsberg slutresultatet. Seger för Sundsvall var mycket viktigt, då man rykte lite från Landskrona i kampen om en kvalplats.

Brage – Landskrona 2-1

Landskrona tappade viktiga poäng i toppstriden, när man föll på bortaplan mot Brage. Landskrona gjorde en blek insats mot ett inspirerad hemmalag. Johan Eklund gav hemmalaget ledningen efter en halvtimme spel. I den andra halvleken kom BoIS lite bättre igång med sitt spel och kvitterade i den 66:e minuten genom Fredrik Karlsson. Slarvigt försvarsspel från BoIS bäddade för Brages segermål som gjordes av Mattias Wiklöf. Landskrona är nu fyra poäng efter Sundsvall som ligger på en tredje plats.

J-Södra – Ljungskile 0-3

Ljungskile besegrade J-Södra på bortaplan och man säkrade där med ett nytt kontrakt. Matchen avgjordes mer eller mindre i mitten av den första halvleken. Ljungskile gjorde två mål på fyra minuter. David Durmaz gjorde 0-1 i den 25:e minuten och fyra minuter senare ökade Gabriel Altemark-Venneryr på till 0-2. Hemmalaget fick aldrig igång sitt spel. I slutet av matchen fastställde Arash Bayat slutresultatet.