Sammanfattning av Superettans 28:e omgång

Ängelholm - Öster 3-0
Ängelholm besegrade Öster på hemmaplan och tog där med tre viktiga poäng i toppstriden.
Ängelholm  startade matchen mycket bra och fick också utdelning tämligen omgående när Martin Andersen sköt 1-0 redan i den 6:e minuten, fint framspelad av Jonas Lindh. Hemmalaget fortsatte trycka på och hade bud på ytterligare mål. Sista 20 minuterna av halvleken jobbade sig Öster in i matchen och ÄFF:s spelövertag mattades. Öster skapade dock inga större farligheter spelmässigt utan hotade främst på fasta situationer.
Hemmalaget började den andra halvleken bäst. I den 71:e minuten kom logiskt 2-0 genom Björn Westerblad. Öster hade svårt att skapa något framåt och med tre minuter kvar av matchen fastställde Martin Andersen slutresultatet i matchen.

Qviding - Ljungskile 1-4
Ljungskile säkrade ett nytt kontrakt efter seger på bortaplan mot Qviding. Ljungskile började matchen klart bäst och skapade flera bra lägen, men det var hemmalaget som genom Simon Chekroun tog ledningen. I den andra halvleken kvitterade inhopparen Gabriel Altemark-Vanneryr. Fem minuter senare gav Erik Nilsson Ljungskile ledningen. I den 64:e minuten gjorde Alemark-Vanneryr sitt andra och bortlagts tredje mål i matchen. Joakim Runnemo fastställde slutresultatet i den 72:a minuten.

Västerås - Brage 2-1
Matchen mellan Våsterås och Brage bjöd på en hel del dramatik. Marcus Danielsson öppnade målskyttet i den 9:e minuten när han nickade in en hörna. Brage kvitterade på straff i den 45:e minuten. I den andra halvleken skapade båda lagen chanser, men det var hemmalaget som i den 95:e minuten avgjorde matchen på straff.

Brommapojkarna - Degerfors 3-3
När hemmalaget gjorde 3-0 i den 74:e minuten var det inte många som trodde att Degerfors skulle få med sig en poäng. Båda lagen startade matchen offensivt. Men trots heta chanser åt båda hållen var resultatet 0 - 0 i halvtid.
Målen kom istället i den andra halvleken. I den 64 minuten gjorde Pontus Åsbrink 1 - 0 till BP och bara fem minuter senare drogs ridån ner ytterliggare när Saihou Jagne gjorde 2 - 0. DEgerfors gick nu ner sig ordentligt och Pontus Åsbrink fick därmed möjlighet att göra kvällens andra mål och BP:s tredje. Bara tre minuter efter blev Gabriel Petrovic utvisad för hemmalaget. Några minuter senare reducerade Degerfors och när Christophe Lallet sedan gjorde 3 - 2 fyra minuter senare var det match igen.
Efter det jagade Degerfors en kvittering och på stopptid kom den. Amadaiya Rennie hittade fram till Christoffer Wiktorsson som slog in kvitteringen.

J-Södra - Assyriska 1-1
Matchen mellan hemmalaget och Assyriska bjöd på en jämn och tät tillställning. Assyriska var det bättre laget i den första halvleken. I den 25:e minuten tog Assyriska ledningen genom Jones Kusi-Asare. Hemmalaget rykte upp sig i den andra halvleken. I den 47:e minuten kvitterade Andreas Tegström. Efter det var J-Södra närmast ett seger mål, men matchen slutade 1-1.

Falkenberg - Sundsvall 2-4
Sundsvall tog tre nya poäng när laget besegrade Falkenberg på bortaplan. I den 18:e minuten tog GIF Sundsvall ledningen. Den för dagen mycket lyckosamme Kevin Walker slog en hård och skruvad inläggsfrispark mot den bortre stolpen och när ingen spelare från endera laget lyckades komma åt projektilen kunde AIK-lånet till sin glädje se bollen dyka in i Stojan Lukic mål.
Kvitteringen skulle komma omgående. GIF Sundsvall tappade bollen på egen planhalva och Falkenberg ordna fram en hörna. Den slogs mot mål genom Per ”Texas” Johanssons känsliga vänsterfot och där framför en trängd Tommy Naurin i gästernas mål nickade David Svensson in 1-1.
Nästa mål i matchen blev gästernas som återtog ledningen i den 26:e minuten – återigen genom ett frissparksmål. Denna gång från ett skottläge, strax utanför straffområdet till vänster. Emil Forsberg stegade fram och dundrade iväg ett omöjligt dykskott som smet in till vänster om Lukic.
Med tio minuter kvar av halvleken fick GIF Sundsvall chansen att förvalta ett nytt frisparksläge. Från strax utanför straffområdets linje, men mer centralt denna gång, sköt nu Kevin Walker med sin fina högerfot. Till gästernas vilda glädje så blev det återigen mål. Bollen touchade lätt i försvarsmuren och dök sedan otagbart in i målet till höger om målvakten.
I den andra halvleken tog hemmalaget över spelet, men hade svårt att skapa klara målchanser. I den 74:e minuten nickade Christian Brink in 4-1 för Sundsvall. Med sex minuter kvar fastställde Stefan Rodevåg slutresultatet, när han reducerade för hemmalaget.

Åtvidaberg - Landskrona 1-0
Åtvidaberg besegrade Landskrona på hemmaplan. Matchens enda mål kom på straff och det var Magnus Eriksson som blev stor matchvinnare för hemmalaget.

Värnamo - Hammarby 1-0
Värnamo tog tre viktiga poäng i striden om att undvika kval. Båda lagen spelade försiktigt i den första halvleken och det skapades få klara målchanser. Hemmalaget tog ledningen i den 52:a minuten genom Viktor Cleasson. Hammarby lyfte upp spelet, men var för uddlösa framåt. Hemmalaget kunde ganska enkelt hålla undan.