Sammanfattning av Superettans andra omgång

Sundsvall-Assyriska 1-2
Assyriska tog sin andra raka seger när man på bortaplan besegrade Sundsvall.  Assyriska var det bättre laget i den första halvleken och man god ledningen redan i den andra minuten. Mikael Ishak höll sig framme och dundrande in en retur.

I den andra halvleken kom Sundsvall ut som ett nytt lag och tog över spelet. Sex minuter in i den andra halvleken kvitterade Sundsvall genom Pontus Engblom. Efter det skapade hemmalaget en del chanser, men med fem minuter kvar avgjorde Haris Laitinen matchen. Assyriska fick en frispark, som Laitinen skruvade in.

J-Södra-Västerås 5-1
J-Södra körde över nykomlingen Västerås på hemmaplan. Stor matchvinnare blev Pär Cederqvist som svarade för tre av målen. Cederqvist inledde målskyttet i den 14:e minuten. Fem minuter senare slog Johan Niklasson till och ökade på till 2-0 för hemmalaget. I den 25:e minuten gjorde Cederqvist sin andra mål för dagen och Västerås var ett slaget lag.  Västerås reducerade i den 34:e minuten, men det här var hemmalagets match från början till slut.

I den andra halvleken kontrollerade hemmalaget matchen och i den 53:e minuten gjorde Tegström 4-0 för J-Södra. Västerås skapade inga farliga målchanser under hela matchen och man hade bara ett avslut på mål. I den 90:e minuten fullbordade Cederqvist sin hattrick och fastställde Slutresultatet.

Åtvidaberg-Qviding 4-0
Åtvidaberg tog sin andra raka seger när man besegrade nykomlingen Qviding med klara 4-0. Trots 4-0 så var inte spelet det bästa från Åtvid. Oscar Möller inledde målskyttet hemma på Kopparvallen. Möller fick på ett bra skott, som tog på en spelare och ställde målvakten. I den 34:e minuten fälldes Möller och domaren blåste för straff. Magnus Eriksson satte den efterföljande straffen säkert i mål. Minuten efter fick även Qviding en straff, men då klev hemmamålvakten fram och räddade straffen.
I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att hålla i takt pinnen och i den 63:e minuten ökade Eriksson på till 3-0, när han tryckte in en målvaktsretur. Inhopparen Viktor Prodell fastställde slutresultatet i slutet av matchen.

Degerfors-Öster 3-3
Degerfors fick nöja sig med bara en ökänt när man kryssade på hemmaplan mot Öster. Öster tog ledningen i den 35:e minuten genom Matteo Blomqvist-Zampi. Tre minuter senare kvitterade hemmalaget genom, Eric Jernberg på en frispark.
Fyra minuter in i den andra halvleken återtog Öster ledningen, genom nyförvärvet Freddy Söderberg. Hemmalaget kom tillbaka och vände på matchen under fem minuter. Kvitteringen kom i den 75:e minuten, när Peter Samuelsson tryckte in 2-2. Fem minuter senare tog hemmalaget ledningen och det efter mål från Marcus de Bruin, som fick en drömträff. David Thor Vidarsson kvitterade för Öster med fyra minuter kvar av matchen.

Ängelholm-BP 3-2
BP började matchen bäst och hade bud på både 1-0 och 2-0 i inledningen av matchen. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i den 24:e minuten, genom Martin Andersen. BP replikerade nästan direkt, när Andreas Eriksson kvitterade. I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen. Sebastian Andersson blev plötsligt helt fri och rakade in 2-1. Samma man gjorde även nästa mål. I den 72:a minuten nickade han in trean. Pontus Segerström reducerade på straff för BP, men närmare än så kom man inte.

Falkenberg-Brage 0-2
Brage besegrade Falkenberg på bortaplan. Efter en avvaktande start tog Brage tag i matchen och efter tio minuter tog man ledningen. Johan Eklund höll sig framme på en retur och petade in ledningsmålet. Åtta minuter senare slog Daniel Åkervall en fin frispark och ökade på Brages ledning. Brage var klart det bättre laget i den första halvleken och man vann nästan alla närkamper. Hemmalagets spel blev lite bättre i den andra halvleken och man jämnade ut spelet något. Brage kunde trots det kontrollera matchen ganska bra och segern var aldrig hotad.

Värnamo-Ljungskile 0-2
Ljungskile tog sin första seger i årets Superettan, när man bortaslog Värnamo. LSK var det bättre laget i den första halvleken, men trots ett par bra lägen lyckades man inte spräcka nollan. Målen kom istället i den andra halvleken. I den 68:e minuten slog Johan Patriksson och med sex minuter kvar av matchen fastställde Tobias Mikaelsson slutresultatet.

Hammarby-Landskrona 2-0

Hammarby svarade för en sensationell vändning på hemmaplan mot Landskrona. Det var dock BoIS som började matchen bäst och tog i den 9:e minuten ledningen. Efter ett distansskott som träffade i ribban, höll sig Fredrik Olsson framme och fick in bollen i mål. Hammarby skapade en viss tryck mot BoIS i mitten av den första halvleken, men dem heta målchanserna uteblev.

I den andra halvleken bjöds publiken på mycket kamp och få klara målchanser skapades. Klockan hade tickat upp emot 90 minuter och Landskrona var på väg mot en seger. Då klev Maic Sema framm. Han stänkte inte bara behärskat in 1-1 kvitteringen precis utanför straffområdet. Utan på stopptid dunkade han också i öppen kasse in 2-1 efter gediget förarbete från Björn Runström.