Sammanfattning av Superettans andra omgång

Andra raka seger för Hammarby.

Öster-Trelleborg 2-1
Öster tog sin andra raka seger när laget på hemmaplan besegrade Trelleborg. Det var gästande Trelleborg som började matchen bäst och hade det mesta av spelet under första halvtimmen. I den 30:e minuten tog Trelleborg ledningen genom Kristian Haynes som slog in en straff. I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen. Trelleborg fick en man utvisad i den 53:e minuten och Denis Velic lyckades kvittera för hemmalaget i den 61:a minuten. Med kvarten kvar kom segermålet för hemmalaget och det genom David Vidarsson.

Halmstad-Degerfors 2-0
Halmstad tog sin första seger i årets serie, när Degerfors besegrade på hemmaplan med 2-0. Halmstad fick en drömstart i den här matchen och redan i den 5:e minuten gav Gudjón Baldavinsson laget ledningen. I inledningen av den andra halvleken försökte Degerfors att lyfta upp spelet, men lyckades inte riktigt med det. I den 63:e minuten gjorde Baldavidsson sitt och hemmalagets andra mål i matchen. Efter det kontrollerade hemmalaget matchen och vann rättvist med 2-0.

Varbergs BoIS-Assyriska 1-2
Länge såg det ut som att Varberg skulle ta hem den här matchen. Alexander Mellqvist gav hemmalaget ledningen i den 14:e minuten med en fin nick. Varberg skapade sedan flera bra lägen, men 1-0 stod sig halvleken ut. Hemmalaget var det bättre laget även i den andra akten. Med tio minuter kvar av matchen uppstod det tumult på läktarna och matchen fick brytas. När det hela satte igång på nytt var det bortalaget som kom ut som ett helt nytt lag. Med åtta minuter kvar av matchen kom kvitteringen för bortalaget genom  Sotirios Papagiannopoulos. På stopptid rullade sedan Admir Catovic in segermålet för bortalaget.

Brommapojkarna-Falkenberg 1-0
Brommapojkarna besegrade Falkenberg på hemmaplan i en match som bjöd på ganska dåligt spel. Hemmalaget var något bättre och skapade dem flesta farligheterna. I den 80:e minuten kom segermålet, när Pontus Segerström höll sig framme på Pablo Pinones Arces frispark.

Ängelholm-Värnamo 1-0
Ängelholm vann hemmapremiären mot Värnamo. Spelet var långa stunder dpligt i den matchen och få klara målchanser skapades. I den 26:e minuten kom matchen enda mål och det var Tobias Johansson som fixade segermålet. Värnamo hade en man mer på plan under den sista halvtimmen, men lyckades inte skapa några stora chanser.

J-Södra-Ljungskile 4-1
J-Södra tog till slut en säker seger, när Ljungskile besegrades med 4-1. Bortalaget började bäst och i den 7:e minuten gav Tobias Miaelsson LSK ledningen. Med sju minuter kvar av den första halvleken kvitterade hemmalaget genom Daryl John Smylie. Samma man gav även hemmalaget ledningen i den 69:e minuten. Smylie svarade för tre mål i den här matchen. Den tredje kom på stopptid och betydde 4-1. Thommy Thelin gjorde trean med tre minuter kvar av matchen.

Brage-Landskrona 2-1
Brage besegrade Landskrona med udda målet. Dragan Kapcevic gav hemmalaget ledningen redan i den 2:e minuten. Landskrona jämnade ut spelet, men i den 18:e minuten ökade Kapcevic på till 2-0. Fredrik Olsson reducerade för BoIS i den 66:e minuten, men närmare än så kom man inte.

Umeå-Hammarby 1-2
Hammarby tog sin andra raka seger, efter 2-1 seger på bortaplan. Hammarby gjorde ingen bra första halvlek och det var hemmalaget som stod för det mesta av spelet. I den 22:a minuten tog Umeå ledningen genom Danny Persson. Hammarby tog över matchen i den andra halvleken. I den 52:a minuten kom kvitteringen för Bajen. Adis Husidic slog ett inlägg, som hemmamålvakten stötte in i eget mål. Efter kvitteringen jagade Hammarby ett segermål. Med tjugo minuter kvar av matchen stod Sebastian Castro-Tello för en fin prestation när han fintade sig igenom försvaret och slog in segermålet.