Sammanfattning av Superettans elfte omgången

Västerås - Ljungskile 0-1
Ljungskile tog tre viktiga poäng när man på bortaplan besegrade Västerås. Ljungskile började matchen bäst och i den 7:e minuten nickade Josemar da Santana Silva in ledningsmålet. I mitten på den första halvleken vaknade hemmalaget och började skapa målchanser. Västerås hade fyra-fem riktigt bra läge, men trots det var man i underläge i halvtid. Den andra halvleken bjöd på avvaktande spel i inledningen. Hemmalaget jagade en kvittering, men trots ett par fina lägen även i den andra halvleken lyckades man inte få till någon kvittering.

Brommapojkarna - Brage 3-0
Det blev ingen femte raka seger för Brage. Laget föll tungt på bortaplan mot Brommapojkarna. BP var klart det bättre laget och i den 32:a minuten gav Pablo Pinnones Arce hemmalaget ledningen. Fyra minuter senare ökade Andreas Eriksson på till 2-0. Tim Björkström fastställde slutresultatet i slutet av matchen. I och med segern gick BP upp i serieledning.

Åtvidaberg - Assyriska 2-1
Toppmöte mellan Åtvidaberg och Assyriska slutade med en hemmaseger. Assyriska var något bättre i den första halvleken och var det laget som skapade det mesta och det bästa. Henrik Gustavsson i hemmamålet gjorde ett par svettiga räddningar och höll kvar Åtvid i matchen. I den 37:e minuten kom matchens första mål och det var lite överraskande hemmalaget som gjorde den. Efter en fin slagen hörna, nickade Prince Ebuagwu in ledningsmålet. I den andra halvleken var hemmalaget klart bättre. Åtvidaberg tryckte tillbaka Assyriska och man radade upp chanser. 2-0 målet kom i den 77:e minuten. Viktor Prodell höll sig framme på ett inspel från kanten och rakade in bollen i mål. I slutet av matchen fick Assyriska en straff och trots att Gustavsson räddade straffen, kunde Mikael Ishak slå in returen. Några fler mål blev det inte och där med hakade Åtvidaberg toppstriden.

Ängelholm - Sundsvall 1-1
Sundsvall gjorde på nytt en bra match och var väl värda att vinna bortamatchen mot Ängelholm men med matchens sista spark kvitterade skåningarna till 1-1. GIF Sundsvall hade då missat nio kanonlägen till att göra 2-0 samt fått se domaren vinka bort en solklar straffspark.
Sundsvall tog ledningen i den 30:e minuten genom Fredrik Holster. Jörgen Nilsson kvitterade för hemmalaget i den 92:a minuten och räddade ett poäng till sitt Ängelholm.

Värnamo - Degerfors 0-0
Degerfors tappade viktiga poäng i toppstriden, när laget spelade oavgjort 0-0 på bortaplan mot nykomlingen Värnamo. Matchen bjöd på få klara målchanser och ett jämt spel. Några mål blev det inte i den här ganska mediokra tillställningen.

Qviding - Landskrona 1-1
Landskrona fick nöja sig med bara en poäng i bortamatchen mot Qviding. Anders Augustsson gav hemmalaget ledningen i den 23:e minuten. BoIS kvitterade i den 56:e minuten genom Ajsel Kujovic.

Falkenberg - Hammarby 1-1
Hammarby spelade oavgjort igen på bortaplan. Falkenberg var det bättre laget i den första halvleken. Hemmalaget skapade det mesta och det bästa, men några mål blev det inte i den första halvleken. Hammarby öppnade den andra halvleken bra och var nära att ta ledningen, men målvakten Stojan Lukic gjorde ett par fina räddning. Det blev hemmalaget som i den 67:e minuten tog ledningen. Efter ett mindre bra ingripande av Johhanes Hopf kunde Marcus Översjö nicka in 1-0. Sinan Ayranci räddade en pinne åt Bajen när han i den 78:e minuten kvitterade. Efter det var det Bajen som kontrollerade spelet, men Falkenberg försvarade sig framgångsrikt.

J-Södra - Öster 0-3
J-Södra tappade viktiga poäng i toppstriden, när man föll på hemmaplan mot Öster. Den första halvleken var en jämn historia. Det mesta av spelet hamnade på mitten och få klara målchanser skapades. Freddy Borg öppnade målskyttet och gav Öster ledningen i den 36:e minuten. Två minuter senare ökade Freddy Söderberg på till 2-0. Patrik Bojent fastställde slutresultatet i den 79:e minuten.