Sammanfattning av Superettans femte omgång

Landskrona - Assyriska 2-3
Landskrona förlorade kvällens match mot Assyriska på hemmaplan. BoIS började matchen bra och pressade tillbaka gästande Assyriska redan från första början. Hemmalaget tog tidigt ledningen genom Surprise. Efter en frispark från Marcus Lantz, nickskarvades bollen vidare mot Assyriska mål. En försvarare nickade bollen rakt i gapet på Surprise som dundrade in 1-0.
Hemmalaget fortsatte att spela bra och skapade ett par hyfsade lägen under den första halvtimmen. Därefter vaknade bortalaget och jämnade ut spelet. I den 33:e minuten svarade BoiS-målvakt för en jätte tavla. Imad Chaddeh drog på ett långt skott och trots att bollen tog på en försvarare tycker jag att målvakten Mirza Selimovic borde ha tagit det skottet.

1-1 var ställningen i halvtid.

I den 56:e minuten återtog BoIS ledningen i matchen. Ajsel Kujovic som byttes in fick fram bollen till Fredrik Svanbäck som petade in 2-1. I den 72:a minuten kvitterade Assyriska. Nahir Basara testade skott, bollen tog återigen på en försvarare och gick in i mål. Bara fem minuter senare tog Assyriska ledningen. Basara slog en hörna och hemmaförsvaret missade markeringen på Kyle Konwea som nickade in 2-3.
Landskrona lyckades i slutet av matchen inte skapa några farliga målchanser och Assyriska kunde där med ganska enkelt hålla undan till seger.

Brage - Sundsvall 0-0
Topplaget Sundsvall fick nöja sig med bara en poäng från bortamatchen mot Brage. Sundvall fick en man utvisad i den 36:e minuten. Hemmalaget skapade en hel del framåt, men skärpan framför målet saknades.

Åtvidaberg - Ängeholm 5-0
Åtvidaberg krossade Ängelholm på hemmaplan och vann med hela 5-0. I slutet av den första halvleken placerade Magnus Eriksson in ledningsmålet. Innan dess fick gästerna en man utvisad. I inledningen av den andra halvleken avgjordes matchen. Hemmalaget gjorde tre mål på lika många minuter. Haris Radetinac skruvadein 2-0. Viktor Prodell sköt in 3-0 och Magnus Eriksson gjorde sitt andra mål när han satte 4-0. På stopptid gjorde även Daniel Swärd mål och fastställde slutresultatet i den här matchen.

Qviding - Falkenberg 0-1
Falkenberg tog tre sköna poäng, när man på bortaplan besegrade Qvidning. Den första halvleken var en ganska jämn historia och få klara målchanser skapades. I den andra halvleken tog Falkenberg över spelet och skapade en del chanser framåt. Matchens enda mål kom på stopptid.Mikael Boman slog in bollen och Erik Johansson kunde vricka in bollen i mål.

Ljungskile - Öster 0-0
Ljungskile inledde matchen bäst och pressade tillbaka Öster i inledningen av matchen. Öster kunde dock reda ut stormen och jämnade ut spelet i mitten av den första halvleken. Inlendingen av den andra halvleken började som den första slutade. Det var ganska mycket slarv från båda lagen. Hemmalaget pressade på för ett segermål i slutet, men matchen slutade 0-0.

J-Södra - Degerfors 0-1
J-Södra åkte på sin första förlust, när man föll på hemmaplan mot Degerfors. Degerfors var det bättre laget och skapade det mesta och det bästa. I den 12:e minuten gjorde Christophe Lallet matchens enda mål. Hemmalaget jagade i den andra halvleken, men kvitteringen uteblev.

Västerås - Värnamo 2-2
Det blev oavgjort i nykomlingsmöte i Superettan, mellan Västerås och Värnamo. Hemmalaget tog ledningen i den 15:e minuten genom Mattias Mete. Victor Claesson kvitterade för bortalaget i den 27:e minuten. Fyra minuter in i den andra halvleken nickade Simon Lundevall in 2-1 och i den 51:a minuten kvitterade Värnamo efter mål av Jonathan Ring.

Brommapojkarna - Hammarby 1-0

Det går fortsatt tungt för Hammarby på bortaplan. Mot Brommapojkarna blev det förlust efter ett självmål från Monday James som olyckligt styrde ett inlägg i det egna målet. Hemmalaget var något bättre i den första halvleken. Hammarby tog över spelet i den andra halvleken, men laget hade svårt att skapa heta målchanser. BP kunde ganska enkelt hålla undan och vinna matchen.