Sammanfattning av Superettans fjärde omgång

Hammarby - Brage 1-0
Hammarby tog sin andra raka seger på hemmaplan, när laget besegrade Brage. Hammarby började matchen bäst och redan från första började pressade man tillbaka Brage. Närmast mål för Bajen var Björn Runström som med ett skott träffade ribban. Brage började bra i den andra halvleken och skapade lite oreda i Hammarbys straffområdet, men utan att skapa några heta målchanser. I den 52:a minuten kom matchen enda mål. Paulinho avslutade ett mycket vackert anfall från hemmalagets sidan. Efter det tog Hammarby över matchen, men trots flera bra lägen lyckades man inte göra fler mål.

Falkenberg - Väesterås 3-4
Västerås tog sin första seger i årets serie, när man på bortaplan besegrade Falkenberg. Västerås tog i den 21:a minuten ledningen genom Stefan Bärlin. Sju minuter senare kvitterade Stefan Rodevåg för hemmalaget. Samme Rodevåg gav Falkenberg ledningen strax innan pausvilan. I inledningen av den andra halvleken gjorde Västerås tre mål på åtta minuter och avgjorde matchen. I den 52:a minuten kom kvitteringen. Marcus Danielson höll sig framme på en stolpretur och kunde helt omarkerad skicka in kvitteringen. Sju minuter senare fick Simon Lundevall på en drömträff och Västerås var i ledningen. Mardrömmen fortsatte för hemmalaget, när Västerås minuten efter 2-3 målet gjorde även 2-4. Stojan Lukic gjorde en rejäl målvaktstavla och Mattias Mete hade bara att sätta fram foten. Med tre minuter kvar fick hemmalaget en straff och den förvaltade Stefan Rodevåg på bästa möjliga sätt. Hemmalaget jagade sedan en kvittering, men det var aldrig riktigt nära.

Värnamo - Brommapojkarna 2-1
Värnamo besegrade BP på hemmaplan och laget tog där med sin första seger. BP började matchen bäst och tog ledningen i den 7:e minuten. Efter en hörna höll sig Joakim Lindner framme och tryckte in 0-1. Joakim Lindner framme och tryckte in 0-1. Fem minuter senare kvitterade hemmalaget genom Jonatan Ring. I den 68:e minuten höll sig Dzenis Kozica framme på en målvaktsretur och tryckte in segermålet för Värnamo.

Ängelholm-Qviding 0-0
Ängelholm ledde Superettan inför mötet med Qviding. Någon ny seger blev det inte för skåne-laget som fick nöja sig med bara en päöng, Ängelholm var det bättre laget spelmässigt, men det var Qviding som skapades den vassaste chansen i matchen. Efter drygt en halvtimme spel fick Peter Nilsson ett friläge, men missade. Qviding höll nollan och lämnade Ängelholm med en vunnen poäng.

Öster – Landskrona 2-3
Landskrona tog tre viktiga poäng, när man på bortaplan besegrade Öster. I den 14:e minuten gav Linus Malmqvist BoIS ledningen och bara två minuter senare ökade Fredrik Karlsson på till 2-0. Thomas Raun satte sedan 3-0 för BoIS i den 36:e minuten och Öster var ett slaget lag. I den 75:e minuten reducerade Öster genom Matteo Blomqvist-Zampo och på stopptid fastställde Denis Velic slutresultatet.

J-Södra – Åtvidaberg 1-0
Åtvidaberg åkte på sin andra raka förlust när man föll på bortaplan mot J-Södra. Matchens enda mål kom i den 17:e minuten. Sheriff Suma drog upp ett anfall och utnyttjade passiviteten i gästernas försvar. Han spelade fram Fredric Fendrich som satte dit segermålet. Åtvidaberg drabbades av en utvisning i slutet av den första halvleken. I den andra jagade laget en kvittering, men Ivo Vazgec storspelade i hemmamålet och räddade alla tre poäng för J-Södra.

Sundsvall – Ljungskile 3-0
Sundsvall avgjorde matchen mot Ljungskile i den andra halvleken. Den första halvleken bjöd på en hel del kamp och det skapades få klara målchanser. Med tre minuter kvar av den första halvleken tog hemmalaget ledningen. Efter en frispark hamnade bollen hos Fredrik Holster som satte dit ettan. Tidigt in i den andra halvleken ökade Pontus Engblom till 2-0 för Sundsvall. Ljungskile lyfte upp spelet efter det, men med två minuter kvar av matchen satte Denis dos Santos 3-0 och det blev även slutresultatet i matchen.

Degerfors – Assyriska 2-3
Göran Marklund blev stor matchvinnare, när Assyriska besegrade Degerfors på bortaplan. Nahir Basare inledde målskyttet, när han i den 28:e minuten gav gästerna ledningen. Degerfors jagade sedan en kvittering och i den 82:a minuten lyckades Andreas Holmberg att kvittera. Bara tre minuter senare slog Göran Marklund till och gav återigen Assyriska ledningen. I det här läget var det inte många som trodde att det skulle bli några fler mål, men publiken bjöds på två fullträffar till. Först kvitterade hemmalaget i den 88:e minuten och bara minuten senare avgjorde Göran Marklund matchen, med ett långt skott som via ribban gick i mål.