Sammanfattning av Superettans nionde omgången

Västerås - Brommapojkarna 1-0
Västerås besegrade Brommapojkarna på hemmaplan. Det var borta laget som dominerade den första halvleken och var vid tre tillfällen nära att ta ledningen, men trävirket stod i vägen.
I den 58:e minuten kom matchens enda mål och det var hemmalaget som gjorde den genom Marcus Danielsson.

Åtvidaberg - Ljungskile 2-2
Åtvidaberg fick bara 2-2 när laget tog emot Ljungskile på hemmaplan. Ljungskile tog ledningen i den 9:e minuten, när Aleksandar Kitic fick på en drömträff. Åtvidaberg svarade för en mindre bra insats i den första halvleken och i den 36:e minuten ökade Ljungskile på till 2-0 genom Alexander Mellqvist. Hemmalaget vaknade i den andra halvleken och Anton Tinnerholm reducerade i den 58:e minuten och två minuter senare kvitterade Daniel Swärd. Hemmalaget var sedan närmast ett segermål, men några fler mål blev det inte i den här matchen.

Hammarby - Degerfors 1-2
Hammarby åkte på sin första hemmaförlust när laget föll mot Degerfors. Hammarby hade mycket boll och var det spelförande laget, men det var Degerfors som i den 15:e minuten tog ledningen genom Christophe Lallet. Sex minuter innan pausvilan ökade Peter Samelsson på till 2-0 för bortalaget. Sinan Ayranci reducerade för Bajen med ett drömmål. Bajen jagade en kvittering, men trots stor spelövertaget lyckades man inte kvittera.

Ängelholm - Assyriska 2-1
Assyriska inkasserade sin tredje raka förlust, när man föll på bortaplan mot Ängelholm. Efter en mållös första halvlek, tog Assyriska ledningen genom Haris Laitinen i den 58:e minuten. Hemmalaget kvitterade i den 78:e minuten och det genom Antonio Rojas. Bara minuten senare gav Sabastian Andersson hemmalaget ledningen. Några fler mål blev det inte.

Värnamo - Sundsvall 3-0
Sundsvall började matchen bra och skapade en hel del chanser i den första halvleken. Hemmalaget tog ledningen i den 19:e minuten genom Loret Sadiku. I den andra halvleken var hemmalaget det bättre laget och i den 63:e minuten ökade Bujar Ferizi på till 2-0. Med en kvart kvar fastställde Freddy Winst slutresultatet.

Qvidning - Brage 1-2
Brage tog sin tredje raka seger när man besegrade Qvidning på bortaplan. Det var hemmalaget som började matchen bäst och skapade ett par bra lägen. Brage jämnade ut spelet efterhand, men skapade få klara målchanser. I slutet av den första halvleken tog Brage ledningen genom Jesper Carlsson som nickade in ledningsmålet. I inledningen av den andra halvleken var hemmalaget nära att kvittera, men lyckades inte med det. Istället ökade Brage på till 2-0 genom Bernhard Nyström.
Med tio minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Peter Nilsson, vilket också blev slutresultatet i matchen.

J-Södra - Landskrona 0-2
J-Södra åkte på en ny förlust på hemmaplan, när man tog emot Landskrona. Landskrona tog tag i taktpinnen i inledningen av den första halvleken och hade det mesta av bollinnehavet. Tio minuter in i matchen fick Mathias Andersson chansen att ge gästerna ledningen, men han fick ingen träff när han bara hade att stöta in bollen i ett öppet mål. J-Södra tog över bollinnehavet mer och mer och lyckades skapa några halvchanser mot Landskrona-målet.
I den andra halvleken tog BoIS ledningen när nyinbytte Linus Olsson kom fri med Ivo Vazgec och gjorde inget misstag när han placerade in 1-0 i den 84:e minuten.
Två minuter senare fastställde Mathias Johansson slutresultatet.

Falkenberg - Öster 0-4
Öster körde över Falkenberg på bortaplan. Matchen var avgjord redan efter 30-minutersspel, då Öster gick fram till en 3-0-ledning. I den 9:e minuten klippte Denis Velic in ettan och tre minuter senare ökade Freddy Borg på till 2-0 för Öster. Falkenberg svarade för en riktigt dålig försvarsinsats i den här matchen. I den 29:e minuten gjorde Freddy Söderberg 3-0 för Öster och matchen var redan då avgjord. Med drygt en kvart kvar av matchen fastställde Söderberg slutresultatet med sitt andra mål för dagen.