Sammanfattning av Superettans sjätte omgång

Sammanfattning av Superettans sjätte omgång

Falkenberg - Åtvidaberg 0-2
Åtvidaberg besegrade Falkenberg på bortaplan och laget tog där med sin andra raka seger. Det var Falkenberg som började matchen bäst och skapade ett par bra möjligheter, men Henrik Gustavsson i Åtvidabergs målet svarade för ett par svettiga räddningar. I den 37:e minuten tog Åtvidaberg ledningen i matchen. Oscar Möller nickade in ledningsmålet för Åtvid.
I den andra halvleken jagade hemmalaget en kvittering, men hade svårt att skapa heta målchanser. På stopptid fastställde Prince Eboagwu slutresultatet.


Öster - Brage 3-1
Öster svarade för en stark insats när man besegrade Brage med 3-1 på hemmaplan. Öster var klart det bättre laget och var det laget som förde spelet. I den 8:e minuten nickade David Vidarsson in ledningsmålet för Öster.
Brage skapade inte speciellt mycket under den första halvleken. Närmast mål var man på en hörna som nickades i ribban. Tre minuter in i den andra halvleken nickade Denis Velic ner bollen till Charles Andersson, som satte dit 2-0. Freddy Söderberg ökade på till 3-0 i den 64:e minuten och Brage reducerade till 3-1 genom Niklas Sandberg, vilket också blev slutresultatet i matchen.


Hammarby - Västerås 3-1
Hammarby fortsätter att vinna på hemmaplan. I den här omgången tog laget en ny seger hemma på Söderstadion, när Västerås besegrades. Hammarby dominerade den första halvleken, men trots mycket boll hade man svårt att skapa målchanser. Västerås spelade defensivt och Hammarby hade svårt att komma igenom Västerås försvar. I den andra halvleken gav Paulinho Hammarby ledningen. Det såg ut som att domaren hade blåst av spelet, men så var inte fallet och det uppfattade Paulinho som petade in ledningsmålet. Hammarby fortsatte att föra spelet även efter målet och i den 74:e minuten ökade Maic Sema på till 2-0, med ett distansskott.
Västerås som inte skapade mycket i den här matchen reducerade i den 79:e minuten genom Christopher Nilsson. På stopptid fick hemmalaget en straff och den slog Andreas Dahl in fram till 3-1 för Bajen.


Assyriska - Ljungskile 1-0
Det såg långe ut som att matchen mellan Assyriska och Ljungskile skulle sluta mållöst. Klockan hade hunnit till 93-minuter, när Haris Laitinen slog in segermålet för Assyriska. Hemmalaget hade det mesta av spelet i den första halvleken och skapade ett ar bra lägen, men skärpan framför mål saknades. Inte heller Ljungskile lyckades skapa speciellt mycket i den första halvleken. Hemmalaget fortsatte dominera spelmässigt i inledningen av den andra halvleken och hade en boll inne, men målet dömdes bort för offside. I mitten av den andra halvleken jämnade Ljungskile ut spelet. I den 93:e minuten fick inte Ljungskile undan bollen och Haris Laitinen fick på ett bra markskott som gav hemmalaget tre nya poäng.


Degerfors -Landskrona 2-0
Landskrona har minst sagt fått en tuff start på årets serie. I den här omgången förlorade laget på bortaplan mot Degerfors och ligger nu trea från slutet. Degerfors började matchen klart bäst mot ett Landskrona som såg trötta och sega ut. I den 14:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Niklas Klingberg, som dundrade in 1-0 för Degerfors. I den 31:e minuten ökade Andreas Ljungren Eriksson på till 2-0 efter en hörna.
I den andra halvleken gjorde Henrik Larsson en del ändringar i laget för att få fart på BoIS anfallsspel, men man lyckades inte med det. Hemmalaget hade bra kontroll på händelserna och tog där med sin första seger på hemmaplan.


Värnamo - Qviding 0-0
Värnamo och Qviding lyckades inte med vad andra lag gjorde i den här omgången, nämligen att göra mål. Nykomlings mötet slutade där med mållöst. Hemmalaget förde matchen, men Qviding var inte helt ofarliga i sina snabba kontringar. Trots en del chanser för båda lagen slutade matchen 0-0.


Ängelholm - J-Södra 2-4
Ängelholm åkte på sin andra raka förlust, när man på hemmaplan föll mot J-Södra. I den 17:e minuten nickade Branimir Hrgota in ledningsmålet för bortalaget. Fyra minuter senare ökade Hrgota på till 2-0. På fyra minuter i den andra halvleken lyckades hemmalaget kvittera, bortalagets ledning. I den 50:e minuten reducerade Sebastian Andersson för Ängelholm och Martin Andersen kvitterade fyra minuter senare. Per Cederqvist gav J-Södra ledningen på nytt i den 57:e minuten och i den 69:e minuten passade han fram inhopparen Sheriff Suma, som satte dit slutresultatet i matchen.


Sundsvall – Brommapojkarna 0-0

Sundsvall var det laget som skapade det mesta och det bästa i den här matchen. Trots det så blev det mållöst i den här matchen. 

Almer Ljutika2011-05-16 23:40:39
Author

Fler artiklar om SvenskaFans