Sammanfattning av Superettans sjunde omgången

Qviding - Hammarby 2-2
Det går fortsatt tungt för Hammarby på bortaplan. I den här omgången blev det bara en poäng mot bottenlaget Qviding. Hemmalaget fick en drömöppning när man i den 3:e minuten tog ledningen genom Isa Bagci. Hammarby hade en hel del problem i inledningen av matchen och det var nära att hemmalaget utökade sin ledningen. Målvakten Joannes Hopf svarade för en kanon räddning.  Efter det skapade Hammarby ett par farliga lägen och i den 19:e minuten kom kvittering. Sebastian Castro-Tello fick på ett tungt distansskott, som målvakten inte kunde rädda. Efter kvitteringen tog Hammarby över spelet och skapade 2-3 riktigt farliga lägen, men några fler mål blev det inte i den första halvleken.  Tio minuter in i den andra halvleken dundrade Kenan Galijatovic in 2-1 för hemmalaget. Med sex minuter kvar av matchen räddade Andreas Dahl, Hammarby från ett fiasko, när han skruvade in 2-2 på en frispark.

Västerås - Sundsvall 0-0
Ett annat lag som har det tufft i Superettan är Sundsvall. Inför den här säsongen tippades Sundsvall som ett topplag, men Lage har stora problem med målskyttet. I den här omgången spelade man oavgjort för tredje gången på liks många matcher. Det positiva är att laget inte släppt in något mål under dem sista fyra omgångar. I matchen mot Västerås skapade man en del chanser, men några mål blev det inte.

Brommapojkarna - Öster 1-0
Brommapojkarna tog sin tredje seger på dem fyra senaste matcherna, när man på hemmaplan besegrade Öster med matchens enda mål. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel och få målchanser skapades. Spelet blev lite bättre i den andra halvleken, där båda lagen spelade defensivt.  I den 53:e minuten kom matchens enda mål. Joakim Lindner fick ett kanonträff och avgjorde matchen.

Ljungskile - Landskrona 0-0
Ljungskile och Landskrona delade på poäng när lagen drabbade samman. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. I den andra halvleken tog hemmalaget över och var närmast ett må, men Landskronas målvakt Mirza Selimovic svarade för ett par svettiga räddningar och räddade en poäng åt sitt BoIS.

Ängelholm - Degerfors 3-0
Ängelholm tog en viktig seger när man på hemmaplan besegrade Degerfors med klara 3-0. Martin Andersen inledde målskyttet i den 17:e minuten. I slutet av den första halvleken ökade Jörgen Nilsson på till 2-0. I inledningen av den andra halvleken jagade Degerfors en reducering, men dem riktigt heta målchanserna uteblev. Istället stängde hemmalaget matchen, när  Sebastian Andersson satte dit 3-0 med sex minuter kvar.

Brage - Assyriska 3-0
Brage skrällde på hemmaplan, genom att besegra topplaget Assyriska. Assyriska började matchen bäst och skapade ett par chanser, men i den 29:e minuten tog hemmalaget ledningen. Johan Eklund höll sig framme på ett inlägg och nickade bollen rakt på Assyriskas målvakt, som tappade in bollen.  I den andra halvleken förde Assyriska spelet, men laget hade svårt att komma till avslut, Brage spelade disciplinerat i försvaret och styrde Assyriska anfall ut mot sidorna. Efter en timmesspel ökade hemmalaget på sin ledning, Jesper Carlsson skaffade sig skottläge och pungade in 2-0. Efter det gick luften ur Assyriska och Brage kunde istället kontrollera händelserna. Med tre minuter kvar fastställde Johan Eklund slutresultatet med sitt andra mål i matchen.

Åtvidaberg - Värnamo 5-2
Åtvidaberg tog sitt tredje raka seger när Värnamo besegrades med 5-2. Värnamo inledde matchen piggt, men det var Åtvid som var farligast framåt. I den 15:e minuten spelade Magnus Eriksson fram Kristian Bergström som placerade in 1-0. Magnus Eriksson ökade sedan på till 2-0 i den 43:e minuten och Erik Moberg nickade in trean på stopptid i den första halvleken. Kristian Bergström gjorde sitt andra och hemmalagets fjärde mål i den 52:a minuten. 5-0 för hemmalaget kom efter en timmesspel och det på straff genom Jesper Arvidsson. Gästerna reducerade två gånger om innan matchen var över. I den 67:e minuten reducerade Loret Sadiku och på stopptid nickade Ferddy Winst slutresultatet.

J-Södra - Falkenberg 0-2
Falkenberg besegrade J-Södra på bortaplan. Den första halvleken var jämn och båda lagen skapade chanser. I den 39:e minuten kom matchens första mål, när Erik Johansson dundrade in ledningsmålet för bortalaget. Lagen fortsatte att skapa målchanser även i den andra andra halvleken. Matchen avgjordes i 72:a minuten då en fri Christoffer Carlsson fälldes av Sheriff Suma, som blev frilägesutvisad. Stefan Rodevåg satte straffen hur säkert som helst.